Fastelavn er mit navn

I dag er det så blevet fastelavnsmandag og Ida blev klædt ud i morges som chearleader-girl. Så store flotte rottehaler, maser af lipglos, pompoms og smart tøj. Hun glædede sig meget og vil nu glæde hende til hun kommer hjem i eftermiddag med hjemmebagte fastelavnsboller. Drengene går ikke så meget op i det mere, men elsker selvfølgelig at jeg bager kager. Opskriften er en jeg har bagt i mange år nu og den falder altid i god jord. Der er til ca. 10 boller i denne opskrift.

Fastelavnsboller:
25 g gær
3 dl. lunkent vand
et lille nip salt
1 æg
ca. 350-400 g mel
2 spsk. honning
3/4 dl. creme fraiche

Creme:
3/4 l. piskefløde
60 gr. sukker
1 vanillestang
1 æg
1½ spsk. maizenamel

Rør først gæren ud i den lunkne vand og tilsæt honning, creme fraiche æg og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt til en blød dej. Stilles til hævning et lunt sted med et klæde over skålen, i ca. 30 min. Ælt dejen igennem og rul dejen til en rulle og skær den ud i ca. 10 stk, som  du triller til kugler og gør flade med en kagerulle.

Til kagecremen tager du maizenamel og pisker ned i den kolde piskefløde, tilsætter æg, sukker og korn fra en vanillestang og hælder det hele i en gryde. Varm blandingen over et kogeblus over svag varme, mens du hele tiden pisker. Når det skal til at koge op, begynder det at blive tykt, tag det da fra varmen og pisk lidt endnu. Lad det køle lidt af inden du bruger det til kagerne.

Læg en klat af kagecremen på hvert stykke dej og fold enderne i over hinanden på midten og læg den foldede side nedad på en bageplade med bagepapir på. Husk at dejen skal slutte tæt, så cremen ikke løber ud. Må gerne lige efterhæve 20 min, hvorefter de pladen sætte si ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Husk altid at holde øje, da alle ovne varmer forskelligt.

Et lille tip er, at jeg ikke bruger al kagecremen, men putter kagecremen i en sprøjtepose, så når bollerne er kølet helt af laver jeg et lille hul i hver bolle og sprøjter lidt afkølet creme i dem hver. Nogle sprøjter jeg også en lille klat syltetøj i og slutter af med et sprøjt flødeskum i hver bolle. Du kan også piske creme og flødeskum sammen til en dejlig, luftig masse og sprøjte i bollerne. Til slut putter jeg glasur på.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s