Marts måned er begyndt med sol og blomsterkreationer

Tiden flyver afsted og kalenderen siger nu, at vi er i marts måned. Vejret har været fantastisk med en dejlig forårssol og det er jo, hvad de fleste af os trænger til. Det bugner det med løgplanter og de er skønne bare at have i en urtepotte, binde i buketter eller lave med lidt pynt. Der er masser af muligheder og det er skønt hele tiden at finde på noget nyt, men nogle gange er det svært at få tid til at udfolde sig, for vi har forrygende travlt i butikken.

På dette billede er der en buket der er bundet med lilla roser, lilla fresia, ranunkler, clematis og lilla statise. Jeg har bundet med magnoliagrene i og sat små løg på pinde med perlehyacinter i buketten. Buketten er bundet med grønt af salal og eucalyptus. Det er da en buket der bringer glæde. Da vi hastigt nærmer os påske er der også en skøn buket

Den næste buket er lidt mere hen ad påsketankerne, da jeg har brugt gule/orange ranunkler, espresso roser, som er lidt brændt orange i farven, syrener, påskeliljer, blå, franske anemoner samt halm, læder og salalblade, påskeliljer og perlehyacinter m/løg sat på pinde. I haven pipler det også frem med vintergækker og erantis, og det er med at nyde dem, for med en lille pige i huset er de hurtigt plukket og sat i små snapseglas i vindueskarmene. men det ser jo også dejligt ud.

En dejlig nem forårsdekoration kan jo også være, hvis man har et skønt fad, en opsats, skål eller bare et eller andet, man gerne vil lave lidt fint i en fart. Du tager en pote med lige de forårs blomster på løg, som holder mest af. det kan være vintergækker, krokus (som jeg har brugt), erantis, scilla, hyacinter (har også brugt i denne dekoration) vibeæg, tet e tet eller små søde tulipaner på løg. Tag dem ud af den potte de kom i, og hvis de er meget høje til den form du benytter skærer du med en urtekniv jorden af, som du ville skære en skive brød. Der sker intet ved du også skærer i rødderne til løgene. Sæt planten på det sted du gerne vil have den i din dekoration og læg mos rundt om lidt tilfældigt.

Du kan jo benytte forskellige typer mos og fæstne dem lidt ved at tage og lave nogle kramper af ståltråd du klipper mindre og bukker som en hestesko. Stik dem ind i mos og i planten, så skal det nok holde sig. Bland evt. også små birkegrene elle troldegrene rundt om. Jeg har benyttet en lang stængel fra en hjerteranke til at give lidt niveau, så det hænger lidt ned. Du kan jo også benytte efeu fx. Så tager du et par ekstra løg, børster jorden af og sætter et træspyd i, som bare kan være et grillspyd. Dem sætter du lidt her og der i din dekoration. Til slut har jeg taget en udsprungen hyacint, taget blomster af og sat dem på en tynd sølv ståltråd. Buk tråden lidt her og der, så blomsterhovederne bliver, hvor de skal og placer din tråd med blomster rundt i dekorationen. Nu har du en skøn dekoration, som også er nem at pynte videre på med friske løg hele tiden og når vi når senere hen, et par vagtelæg og måske et par små brune fjer.

Du kan også tage et glasvase og fylde halvt op med vand, et hyacintløg, der er vasket for jord og stikke spidsen af en rose ned i. Slut af evt. med et bånd rundt om vasen.
IMG_0216 IMG_9902 IMG_9925 IMG_9868

One thought on “Marts måned er begyndt med sol og blomsterkreationer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s