Squashbrød med hvidløg

Til min mands fødselsdag har jeg valgt at lave lidt forskellige nipting, som jeg kalder det. Det er lidt gode ting til at spise sammen med et dejligt hjemmebagt brød.
Brødet jeg lavede var et lækkert, saftigt brød med hvidløg og squash. Du kan jo også lave flutes eller boller i stedet, men jeg synes det virker dejligt rustik med et stort brød på et spækbræt og kniv.
 Squashbrød med hvidløg
6 dl. lunkent vand
50 g gær
1 lille, fintrevet squash
1 dl. olie
1 tsk. salt
1 spsk. honning
250 durummel
600-750 g hvedemel
Opløs gæret i vandet og tilsæt olie, honning, salt, squash og rør durummelet i, og til sidst rører du hvedemelet i. Jeg laver min dej lidt klistret, for når den hæver trækker den også en del mel til sig, og det er bedre at have et meldrysset bord og vende dejen i end en tør klump dej. Til denne opskrift benytter jeg faktisk også mest, at jeg vender dejen ud på et meldrysset bord og lige ælter dejen let sammen og lader den efterhæve (klistret) på bagepladen,. Inden den kommer i ovnen hælder jeg olivenolie over og stikker hvidløg ned i brødet. Bages i ca. 35 min. v/200 g men laver du boller/flutes skal du reducerer tiden til ca. 15 min. Lad brødet køle lidt af inden du skærer i det. Holder sig frisk længe. Du kan også blande kogte kartofler i dejen, det smager også skønt.
Til brødet serverede jeg så lidt forskelligt, som du blot skal skrive il mig for at få opskriften. Jeg lavede: Pesto, Tzatziki, humus, Laksetartar med lakserogn og tang, tun al la stina, dadler rullet med bacon, mine “nødder”, som jeg har lagt opskrift på ud til Skt. Hans, fra Irma stegt i ovnfast fad med hvidløg, forårsløg og drysset med smeltet ost, fyldte portobellosvampe med pinjekerner, bacon, champignon og persille, aoli med hvidløg, skinke og melon og til slut små kyllige inderfiletstykker stegt med barbecue, hældt over med aoli og barbecuesauce. Hertil lidt god vin og en masse hygge og dejlige gæster.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s