Sommeren kommer og går

Selv om kalenderen nu siger medio juni og vi har haft nogle forrygende dejlige dage med masser af sol og varme, så er det stadig en meget typisk dansk sommer, hvor regnen kommer lige så pludseligt. Jeg har nydt en masse dage med strand og været ude og bade et par gange sammen med børnene og hunden, men jeg må sige, jeg bedre kan lide det senere på sommeren, hvor vandet er blevet lidt varmere, og hvor man undgår kramper (følelsesløshed) i benene efter en vandtur. Men man bliver hurtigt meget frisk.

Vi får grillet en masse herhjemme, men tit er det meget almindelig, hurtig mad med pølser, bøf, kylling, osv. Men tilbehøret er tit det der gør en stor forskel. Jeg laver en masse forskellige marinader og dresseringer og forskellige tilbehør, så det ikke bliver så ensformigt. Men alle kender jo det, at i en travl hverdag, ender det tit med det velkendte, som ikke tager mere end en håndevending at lave.
Men en af mine sommerfavoritter er min hjemmelavede pesto, som jeg altid har et stort glas af. Især i disse tider, hvor basilikum ikke er så dyrt. Har lagt opskrift ud i indeks. Pestoen blander jeg så med nye danske, afkølede, kogte, små kartofler og en masse revet parmesanost og til sidst en stor portion ruccola-salat. Man kan jo bruge al den salattype man foretrækker eller lige har. Man kan også lige vende lidt grofthakket krydderurter i. Men helt klart en dejlig ting som tilbehør, som er hurtig at lave og smager godt dagen efter til madpakke, evt. med rester af kød/kylling i.

En god marinade til kyllingen er til en hel kylling skåret i mindre stykker eller en pakke kyllingbryster:

Portermarinade til kylling:

3/4 dl. god porter (øl)
3 spsk. soja
2 dl. rapsolie
1½ dl brun farin
2 fed presset hvidløg
lidt salt
et stort bundt timian

Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål og lad marinaden stå og trække 10 minutter. Læg kyllingstykkerne i en frysepose eller i et fad og hæld marinaden ved kyllingen. Sættes på køl nu min. 2 timer. Gerne flere timer. Når det har trukket på køl tager du kyllingstykkerne, og lægger dem på et rent fad og så er de klar til at grille. Kyllingen bliver super saftig og mør.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s