Hjemmelavet ketchup

Vi har fået en ny grønthandler i byen, og min mand havde været inde og handle hos ham og kom hjem med 6 kg, store, flotte tomater. Så vi har kogt tomatsuppe og tomatsauce til pasta, men jeg stod i dag og havde 3 kg tilbage. Så nu har jeg så lavet en masse hjemmelavet ketchup. Jeg har fået ca. 4,5 liter af det lækreste tomatketchup ud af det, og jeg kan varmt anbefale det. Det tager ingen tid at lave, og ungerne elsker det. Men det smager ikke som du kender det, bare så du ikke forventer det. Husk at skolde dine glas eller flasker inden brug eller brug Atamon.

Hjemmelavet tomatketchup (ca. 4 liter)

3,2 kg solmodne tomater
4 løg
4 æbler
4 hvidløg
1/2 tsk. kanel
1 tsk. kinesisk 5 spice-krydderi
375 g brun farin
4 dl æbleeddike
2 ds koncentreret tomatpure (250 g)
salt
evt. til maizena til at jævne med

Skær tomater, løg, hvidløg og æbler i grove, store stykker. Hæld det op i en stor gryde sammen med eddike og krydderier. Kog det hele sammen til æblerne er blevet godt møre. Lad det hele køle en anelse af, inden du hælder det på en blender og blender det sammen til en blød masse. Hæld det tilbage i din gryde og smag til med farin, salt og eddike. Jeg jævner med maizena til den bliver lidt tykkere. Det hele tager ca. 20 min. at lave, så det er ret nemt at lave ketchup. Hæld nu ketchuppen op i rengjorte, skoldede glas eller flasker og stil dem på køl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s