En trang til en klassisk citronfromage med choko tuilles

Ellers nærmer vi os foråret med hastige skridt; selvom det har lade vente på sig, men jeg har da formået at bringe foråret ind i stuen, så vi bl.a. har kunne nyde de skønne magnoliablomster (tulipanblomster) meget tidligere end de end blomstrer i det fri.

En anden lækker ting ved foråret er også friske desserter og en fredag eftermiddag fik jeg en ubehændig trang til citronfromage, som jeg ikke har indtaget i rigtigt mange år. Så jeg måtte straks i gang, så den kunne nå at stå på køl nogle timer.

Citronfromage

(ca. 4 pers,)

4 blade husblas
3 hele æg (pasteuriserede)
100 g sukker
citrinskal fra 2-3 citroner
½-1 dl. citronsaft
4 dl. piskefløde

Udblød husblas i kold vand, imens æggene og sukkeret piskes tykt til en lysegul masse. Smelt husblas i citronsaften, som du har opvarmet sammen med citronskallen og rør det rundt til husblas er helt opløst. Pisk fløden til skum og vend det sammen med citronsaften, når det er lidt afkølet. Kom citronfromagen i små portionsglas eller en stor skål og lad fromagen køle helt af i køleskab i min. 4 timer. Du kan evt. pynte med flødeskum. Jeg valgte at servere med chokoladetuilles som er super nemme og hurtige at lave.

Choko-tuilles med hindbær

100 g usaltet smør
100 g flormelis
90 g mel
1 dl. æggehvide (pasteuriserede)
15 g. kakao
10 g. finthakket chokolade (gerne min. 70%)
2 tsk. frysetørrede hindbær

Varm ovnen til 170 grader. Smelt smør i en gryde, mens du blander alle de andre ingredienser sammen til en glat masse. Når smørret er smeltet hældes det langsomt sammen med blandingen, men rør ikke for længe i dejen, da den kan ændre struktur i ovnen. Lad dejen hvile i køleskab til den er kold og smør den ud ganske tyndt på en silikonemåtte. Drys nu med den finthakkede chokolade og de frysetørrede hindbær og sæt pladen i ovnen ved 170 grader i ca. 7-8 min. Hvis du ønsker de skal være runde eller have en anden form, skal du forme dem lige når de er kommet ud af ovnen.Det er en dejlig ret/dessert til fredagshyggen, som bragte mange dejlige barndomsminder frem fra min farmor af. Hun lavede altid fromager, og var super til det.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s