Spiderman kage

 

Så kom dagen for næste kage… Ja, pyha! Jeg havde bestilling til lille Louis, som jeg sidste år lavede Piratkagen til. Nu er han så 4 år og skal selvfølgelig have en Spiderman kage… Jeg bagte lyse lagkagebunde og fyldet var chokolademousse med hele, friske solbær og igen jordbær- og vanillemousse. Den bragte igen lykke og lille Louis havde en fantastisk dag. Hip Hip Hurra og tillykke.

Lagkagebunde  18-20 cm)
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Æggene skal have stuetemperatur, så tage dem ud i god tid før du skal bage. Det gør æggemassen mere luftig og giver en mere luftig lagkagebund.  Ligeledes gør jeg formen klar inden jeg går i gang og har et super tip igen fra himmelske-kager. Hun smører bunden med smør og klipper et stykke bagepapir til så det passer i bunden. Hun smører ikke siderne på formen, da kagen vokser bedre op hvis siderne ikke er smurt. På denne måde får du en snor-lige kage.

Del nu æggene i blommer og hvider. Tilsæt sukker og pisk godt og grundigt til æggemassen er lys og skummende. Mens maskinen pisker, så afvej mel, kartoffelmel og bagepulver og pisk æggehviderne stive, så begge dele er klar når æggeblomme-massen er færdigpisket. Sigt først mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og bland grundigt. Vend derefter med det samme de stiftpiskede æggehvider i.

Hæld dejen i formen og sæt den i en 175 C varm ovn i ca. 40-45 minutter. Lad være med at åbne ovnen i de første 30 minutter! Den totale bagetid afhænger selvfølgelig af hvor stor en kage du bager. Hold øje med kagen og tag den ud så snart den er fast at røre ved. Pas på, at den ikke får for meget, for så bliver den tør.
Afkøl kagen i formen på en bagerist. Når den er kølet, skærer du forsigtigt kagen fri i kanten af formen og vender den ud på bageristen og lader den afkøle helt inden du skærer den i tre bunde.

Du kan med fordel fryse bundene. Læg bagepapir imellem bundene og pak dem godt ind i fryseposer

Jeg brugte til denne kage 500 ml piskefløde og 350 g chokolade (du kan bruge, hvad du vil, fx. Toblerone, After Eight eller anden chokolade med smag. De 350 gram en god 55% chokolade og de sidste 100 g var After Eight. Du koger bare fløden op og hælder den over den hakkede chokolade. Rør rundt til det er godt blandet og en helt lind masse. Jeg valgte at tilsætte 2 blade husblas, så den blev lidt ekstra stiv. Det gjorde jeg ved at tilsætte husblas i fløden da den var lun og taget af blusset. Stillede skålen med fyldet på køl til det blev mere fast.
Vanillemousse:
4 æggeblommer
200 g sukker
4 dl mælk
2 spsk. maizenamel
1 vanilliestang
3 blade husblas
3 dl pisket flødeskum
Læg først husblassen i blød i en skål med koldt vand og stil det til side. Rør æggeblommer med sukker og Maizena i en skål til det er tykt og cremet. Varm mælken op til kogepunktet. Rør den varme mælk i æggesnapsen mens du rører det godt sammen. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og kom både korn og stænger i cremen. Varm cremen op i en gryde og kog den igennem under omrøring, indtil den blive mørk gul og tyk. Hæld cremen over i en skål. Kom husblassen i den varme creme under omrøring. Tag nu vanillestangen op. Lad cremen køle af i køleskabet, indtil cremen er helt kold og husblassen begynder at stivne. Det tager ca. 2 timer. Når cremen har tyknet lidt, vendes flødeskummet i cremen og stilles på køl igen i min. 3 timer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s