En skøn uglekage

 

Denne uglekage er en overraskelse til en skøn dame/pige som har fødselsdag og elsker fugle. Kagen er bagt som almindelige lagkagebunde, hvor jeg har bagt dem med chokoladestykker i. Kagefyldet er jordbær-, chokolade- samt vanillemousse. Kagen er smurt op med smørcreme med vanille og overtrukket med fondant. Uglen er bygget op i Rice Krisp Treat og understøttet med popcakesugerør under den (som er sat i kagen). Kagen bragte stor lykke og var en stor overraskelse for hende der fik den overrakt.

Lagkagebunde  18-20 cm)
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Æggene skal have stuetemperatur, så tage dem ud i god tid før du skal bage. Det gør æggemassen mere luftig og giver en mere luftig lagkagebund.  Ligeledes gør jeg formen klar inden jeg går i gang og har et super tip igen fra himmelske-kager. Hun smører bunden med smør og klipper et stykke bagepapir til så det passer i bunden. Hun smører ikke siderne på formen, da kagen vokser bedre op hvis siderne ikke er smurt. På denne måde får du en snor-lige kage.

Del nu æggene i blommer og hvider. Tilsæt sukker og pisk godt og grundigt til æggemassen er lys og skummende. Mens maskinen pisker, så afvej mel, kartoffelmel og bagepulver og pisk æggehviderne stive, så begge dele er klar når æggeblomme-massen er færdigpisket. Sigt først mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og bland grundigt. Vend derefter med det samme de stiftpiskede æggehvider i.

Hæld dejen i formen og sæt den i en 175 C varm ovn i ca. 40-45 minutter. Lad være med at åbne ovnen i de første 30 minutter! Den totale bagetid afhænger selvfølgelig af hvor stor en kage du bager. Hold øje med kagen og tag den ud så snart den er fast at røre ved. Pas på, at den ikke får for meget, for så bliver den tør.
Afkøl kagen i formen på en bagerist. Når den er kølet, skærer du forsigtigt kagen fri i kanten af formen og vender den ud på bageristen og lader den afkøle helt inden du skærer den i tre bunde.

Du kan med fordel fryse bundene. Læg bagepapir imellem bundene og pak dem godt ind i fryseposer

Rice Krisp Treat 

250 g små skumfidusser eller store, skåret i små stykker

100 g smør

175 g Rice Krisp

3 dråber vanilleekstrakt

Smelt smør go tilsæt skumfidusser, som smelter sammen til en masse. Tilsæt nu Rice Krisp og rør det godt sammen. Hæld det hurtigt i en form inden det størkner. Husk formen skal være beklædt med bagepapir. Pres dejen godt sammen. Lad det køle af inden du med handsker former massen til den figur du ønsker.

Jordbær mousse

200 g jordbær (frosne)

50 g sukker

1/2 vaniljestang

3 blade husblas

2,5 dl fløde

Kog jordbær og sukker op i en gryde sammen med kornene fra vaniljestangen. Lad resten af stangen koge med og fjern skummet med en ske. Når det er kogt godt sammen efter ca. 10 min., tages det af varmen og blendes med en stavblender. Læg husblas i blød i kold vand i 10 min. Rør husblas i jordbærpureen så det smelter – tjek om jordbærpureen har den rigtige temperatur med en finger på bunden af gryden, det skal være så varmt at man kun lige kan holde sin finger det i. Når husblassen er opløst sættes blandingen på køl.
Når jordbærpureen er kølet lidt ned, piskes fløden til flødeskum. Rør lidt af flødeskummet i blandingen af gangen. Sæt moussen på køl til det er stift, min. 3 timer. Pisk moussen igennem inden den lægges i kagen.
Vanillemousse
4 æggeblommer
200 g sukker
4 dl mælk
2 spsk. maizenamel
1 vanilliestang
3 blade husblas
3 dl pisket flødeskum
Læg først husblassen i blød i en skål med koldt vand og stil det til side. Rør æggeblommer med sukker og Maizena i en skål til det er tykt og cremet. Varm mælken op til kogepunktet. Rør den varme mælk i æggesnapsen mens du rører det godt sammen. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud og kom både korn og stænger i cremen. Varm cremen op i en gryde og kog den igennem under omrøring, indtil den blive mørk gul og tyk. Hæld cremen over i en skål. Kom husblassen i den varme creme under omrøring. Tag nu vanillestangen op. Lad cremen køle af i køleskabet, indtil cremen er helt kold og husblassen begynder at stivne. Det tager ca. 2 timer. Når cremen har tyknet lidt, vendes flødeskummet i cremen og stilles på køl igen i min. 3 timer.
8f43b-img_8094

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s