Braiserede svinekæber

En af min favoritretter er braiserede svinekæber, men herhjemme kalder jeg det for stegt svin, for hvis børnene hører ordet svinekæber skal de ikke nyde noget, men de elsker denne ret. Jeg serverer den altid med kartoffelmos med rodfrugter i og en stor portion hakket, bredbladet persille. Herhjemme beregner jeg ca. 2-3 stk. svinekæber pr person. Opskriften er til 4 personer. Husk den smager også fantastisk dagen efter og man kan også sagtens fryse retten ned.

Æblebraiserede svinekæber

12 stk. finpudsede svinekæber
5 stk. hakkede skalotteløg
2 fed hakket hvidløg
1 stk.citrongræs i skiver
2 store kviste timian
150 g selleri tern
2 røde æbler skåret i tern
3/4 l. god æblesaft
3 dl. fløde
2 dl. bredbladet persille
smør til stegning
Salt og peber

Vend de finpudsede svinekæber i hvedemel og krydr med salt og peber og brun dem godt af i smør. Læg dem i en stegeso eller et stort ildfast fad. Svits løg, hvidløg, citrongræs, timian, selleri og æbler let og hæld det over svinekæberne sammen med æblesaften. Sæt låg på stegesoen og sæt den i ovnen i ca. 2½-3 timer ved 166 grader. Tag nu kødet op. Blend saucen i min. 5 min. Hæld nu saucen tilbage over kødet sammen med piskefløden. Smag til med salt og peber og evt. et lille skvæt sukker. Hvis du ønsker det kan du skære flere æbler ud, svitse dem og tilsætte retten. Ved serveringen drysser du hakket persille over retten. Når det skal gå hurtigt svitser jeg ikke grøntsagerne af, men putter dem direkte i min stegeso.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s