Decemberlækkerier med gran, mos og og lys

dekoration med sølvlav og træstjerner
Dekorationer med tørrede hortensia

Jeg er i fuld gang nu med at producere juledekorationer, og kan her vise nogle fotos, så det kan jo være du kan få nogle ideér. Det jeg her viser er dekorationer, som kan bruges år efter år, da jeg ikke har benyttet frisk gran eller lignende. Jeg vil sige en limpistol er uundværlig til at frembringe dekorationerne. Du kan skifte mine ting ud med andre ting du selv har eller har fundet i naturen og du kan jo også bruge andre farver. Mit er meget natur og ikke så glimmer- og fyldt med kugler, osv., men det kan måske hjælpe dig til at komme i gang.

Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis du har brug for hjælp. Alle bloklys er trådet med elefanttråd, som kan købes hos din blomsterhandler eller hos en hobbybutik. Jeg varmer tre stykker af ca. 6 cm op og stikker i enden af lyset, godt fordelt med luft i mellem.Det gør at lyset står stabilt og ikke skal vente på evt. ler skal tørre op om lyset. Bl.a. en af de dekorationer jeg viser har jeg brugt meget længere elefanttråd, så lyset står op over dekorationen, så man også kan pynte nedeunder lyset. En lidt anderledes idé, men dekorationen
er blevet super fin.

Naturdekoration med svævende lys og lærkegrene

Aflang adventsdekoration i natur
Evighedstræer i tøroasis med sølvlav og tørrede dadler
Hjerter i kurv med sølvlav
Juledekoration i zinktema
Zinkdekoration til fyrfadslys
Stjerne-adventsdekoration til fyrfadslys
Dekoration med grønt tema
Klassisk, Rødt zink
Aflang adventsdekoration med rødt tema
Stort evighedstræ af lærkegrene i sølvpokal

Det store træ er lavet ved at putte tøroasis ned i bunden samt 3 kg ler ovenpå. Jeg var så heldig at naboen havde beskåret et fint træ og ville smide disse fine grene til storskrald, men jeg nåede at haspe dem inden. Så jeg har benyttet et stor, tyk gren i midten, som er stukket godt ned, både i oasis og i ler. Jeg dækker ler med pudemos og talantsiamos samt svensk lav. Derefter har jeg brugt små grene med lav og lærkegrene, som skiftevis er bundet om den store gren med blomsterståltråd. Start nedefra og sæt grene fast efterhånden opad. Når du er nået op til toppen kan du med limpistol sætte mindre grene fast på din “stamme” og limme lidt flere lærkekogle fast og evt. dække dér, hvor du måske skal skjule din ståltråd på stammen. Til slut har jeg sprayet elefanthud over det hele og drysset et fint lag glimmer på grenene. Dette træ kan du have år efter år, og er super dekorativt.


Mange af dekorationerne er beskrevet i december-indlægget 2012, men hvis du savner en how-to-do, så skriv endeligt, så skal jeg nok beskrive fremgangsmåder, men måske kan du finde lidt inspiration til at lave dine egne dekorationer til glæde for dig selv, familie og venner evt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s