Hyggedag i køkkenet med “oprydningskage”

Kender du ikke det, at man står med en masse bananer, som ingen har sat tænderne i og de nu er blevet brune at se på. De fejler jo intet, men ingen i familien rører dem. Har også nogle dejlige, store æbler tilbage, som ingen vil spise for nu har jeg haft dem i 14 dage i køleskabet. Ville gerne have haft chokoladestykker i, men endte med at tilsætte Orios, da skabet ikke lige indeholdt chokolade og jeg ikke gad handle ind til denne kage. Men jeg nægter simpel hen at smide gode råvarer ud, og med en dag hjemme, så tænkte jeg at jeg måtte se, hvad jeg kunne finde på. Så denne opskrift er selvkomponeret og endte med at smage mere end godt. Jeg tror jeg vil lave det til en god basiskage, hvor jeg også sagtens kunne forestille mig den med store chokoladestykker, figner og dadler med et skvæt appelsinsaft tilsat. Eller iblandet lidt god syltetøj og friske bær og æbler, eller måske med bananer, chrunchy jordnøddesmør, nødder og chokolade. Mulighederne er mange, og det er ikke sidste gang jeg bager den, da det er en god “Oprydningskage”. Det er også en hurtig kage lige at lave. Det der tager tid er bagningen, så prøv at kaste dig ud i at bage denne kage. Familien og vennerne vil sætte stor pris på den.

“Oprydningskage” (Stor rugbrødsform)
75 g smør eller margarine
3 mellem, skrællede æbler i store tern eller 2 store æbler
3 mosede bananer
2 spsk. blomsterhonning eller anden honning (samt 2 spsk. til at hælde på toppen)
korn fra 1 vanillestang eller 1 1/2 tsk. vanillesukker
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
2 tsk. kanel (kan udelades)
3 æg (sammenpisket)
50 g grofthakkede valnødder eller pecannødder
samt 30 g. til pynt på toppen
350 g mel
7 stk. Orios
lidt smør til pensling af formen

Start med at tænde ovnen på 180 grader og smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet tilsætter du sukker sammen med æbletern og lader det simre ved lavt blus i ca. 5 min.

Mos bananerne og tilsæt honning, vanille, bagepulver, natron, nødder og de sammenpiskede æg. Under omrøring hældes mel i lidt efter lidt og til slut røres smørblandingen med æblerne i. Pisk det nu godt sammen i ca. 3-5 min. Jeg laver det hele på min køkkenmaskine, så tager det ikke så lang tid. Imens dejen røres sammen smører du formen og med en kniv løsner du cremen i Orios. Det skal du ikke bruge. Hæld et lag kagedej i formen og strø et godt lage Orios over, hæld det sidste dej i og slut af med de sidste Orios. Tag nu en kniv og fordel Orios godt i dejen og slut af med et lag nødder, hvor du hælder de sidste 2 spsk. honning over. Bages i midterste rille i ovnen ca. 1 time og 15 min. Husk det er ikke skal hænge dej ved fra midten af, når du tester om den er færdigbagt.

Jeg havde en bøtte Neutral Creamcheese i køleskabet og lavede en lækker creme til. En bøtte piskes sammen i 10 min. med 150 g flormelis og 2 spsk. blødt smør. Hæld det ikke på kagen før den er godt afkølet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s