Dejlig, hvid gløgg

Når man nu har så dejlige småkager og der er pyntet op til jul, så nyder jeg at hygge med et glas gløgg. Min favorit er den hvide gløgg. Jeg køber mig til sirupen, hvor jeg blander en hel flaske med en flaske hvidvin, ½ flaske æblecider og slutter af med ca. 1 dl. koncentreret hyldeblomstsaft. Smag til med sukker. Jeg giver det et kort opkog med strimler af limeskal eller i mangel af bedre appelsinskal, 7 hele kanelstænger, 2½ store, hvide sultanarosiner og ca. 2½ dl. grofthakkede, smuttede mandler. Det er meget, meget lækkert. Du kan også skifte hvidvinen ud med Asti, så bliver det lidt mere perlendeog evt. et skvæt hyldeblomst smager også dejligt frisk.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s