hjemmebagt flutes/baguettes

Som tilbehør bager jeg ofte hjemmebagt brød med krydderier på. Du kan selv variere toppingen alt efter, hvad det er til eller blot pensle med vand eller sammenpisket æg, så det er neutralt. Du kan også skifte lidt af hvedemelet ud med grovere meltyper eller tilsætte krydderurter i dejen.

Franske baguetter (4 stk.)

½ l vand
1-2 spsk. olivenolie
50 g gær
1½ tsk. salt
725-800 g hvedemel
Varm vand og olie op, til det er lunkent. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt og det meste af melet og rør dejen godt sammen. Dæk til med film over skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 times tid). Læg dejen efter hævningen på et meldrysset bord og ælt den grundigt. Gerne 5 minutter. Skær den i 4 stykker og form hvert stykke til en aflang pølse. Læg dem på bageplade beklædt med bagepapir, pensl. med vand og lav ridser på skrå med en skarp kniv. Efterhæves ca. en ½ time et lunt sted.
Pensl nu med sammenpisket æg og drys evt. birkes, salt eller krydderurter ovenpå eller pensl blot med vand for en sprødere skorpe. Sæt en ildfast skål med vand i bunden af ovnen og bag baguetterne i midten af ovnen i ca. 20 min v/200 grader.
Jeg valgte at lave 3 baguettes og lave et lidt sjovere brød med nigellafrø, rosmarin og salt på. Rullede blot dejen ud som et blad og klippede et bladmønster i dejen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s