De lækreste boller med kærnemælk på en kold snevejrsdag

Kærnemælksboller (ca. 18-20 stk.)

1 dl mælk

2 1/2 dl kærnemælk

50 g gær

200 g smør

3 spsk. sukker

lidt salt

3 æg

ca. 700 g hvedemel

1 æg til pensling

evt. perlesukker til toppen

Hæld mælken i en gryde sammen med smør og lun det til smør et smeltet. Hæld det i en skål, hvor du smuldrer gæren i, og tilsætter kærnemælken under omrøring. Tilsæt de 3 æg, sukker og salt og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt det sammen til dejen er smidig. Overdæk dejen i en skål og stil skålen et lunt sted til dejen har hævet til ca. dobbelt størrelse. Gerne en times tid. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Del dejen i to dele og del hver del i 9-10 stykker. Tril hvert stykke dej til en bolle og sæt bollen på en bageplade dækket med bagepapir. Stil bagepladen med boller til at hæve i ca. en halv times tid. Husk pladen også skal være overdækket. Tænd ovnen på 220 grader, pensel bollerne med et sammenpisket æg og strø evt. perlesukker på. Bages i ca. 10 min. på midterste rille og kæles af på en bagerist efter bagning.

2 thoughts on “De lækreste boller med kærnemælk på en kold snevejrsdag

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s