Doughnuts

Vi har lavet hjemmelavede dounuts, som var super nemt at lave og en ting alle kunne være med til. Børnene pyntede og formede, så det var hyggeligt alle kunne være med. Jeg styrede bare den varme palmin, men alt det andet kunne de sagtens have det sjovt med. Ud af denne opskrift fik vi 30 stk.
De dejligste Dounuts
575 g hvedemel
100 g smør
75 sukker
1 æg
2½ dl lunken mælk
75 g gær
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
Til kogning: ca. 1 kg Palmin
Rør gæren ud i den lunkne mælk og tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele grundigt sammen til en ensartet dej.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted i ca. 45 min-1 t. Del dejen i tre lige store stykker og del hvert stykke i 10 stk. Tril hvert lille stykke til en bolle og lav et hul i midten med fingrene med en diameter på ca. 2 cm. Lad ringene efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over sig. Nu smelter du så Palminen i en tykbundet gryde. Palminen er klar når den har en temperatur på 180 grader og den skak gerne blive ved at have samme temperatur, så tag lidt ad gangen i gryden. Du vender ringene efter ca. 1 min. og sæt dem på et stykke fedtsugende papir og køle af. Når de er kølet helt af kan I du så pynte med glasur og krymmel alt efter smag og behag. Herhjemme er der intet der hedder sig Less is more.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s