Små Othello-lagkager a la Stina

Her er min egen fortolkning af Othellolagkagen med et mere frisk tvist. I stedet for en stor kage har jeg kavet dem som små portionskager. Det bestemmer du jo helt selv.

Lagkagebunde 18-20 cm)

5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Æggene skal have stuetemperatur, så tage dem ud i god tid før du skal bage. Det gør æggemassen mere luftig og giver en mere luftig lagkagebund. Ligeledes gør jeg formen klar inden jeg går i gang og har et super tip igen fra himmelske-kager. Hun smører bunden med smør og klipper et stykke bagepapir til så det passer i bunden. Hun smører ikke siderne på formen, da kagen vokser bedre op hvis siderne ikke er smurt. På denne måde får du en snor-lige kage.

Del nu æggene i blommer og hvider. Tilsæt sukker og pisk godt og grundigt til æggemassen er lys og skummende. Mens maskinen pisker, så afvej mel, kartoffelmel og bagepulver og pisk æggehviderne stive, så begge dele er klar når æggeblomme-massen er færdigpisket. Sigt først mel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen og bland grundigt. Vend derefter med det samme de stiftpiskede æggehvider i.

Hæld dejen i formen og sæt den i en 175 C varm ovn i ca. 40-45 minutter. Lad være med at åbne ovnen i de første 30 minutter! Den totale bagetid afhænger selvfølgelig af hvor stor en kage du bager. Hold øje med kagen og tag den ud så snart den er fast at røre ved. Pas på, at den ikke får for meget, for så bliver den tør.
Afkøl kagen i formen på en bagerist. Når den er kølet, skærer du forsigtigt kagen fri i kanten af formen og vender den ud på bageristen og lader den afkøle helt inden du skærer den i tre bunde.

Du kan med fordel fryse bundene. Læg bagepapir imellem bundene og pak dem godt ind i fryseposer

Vanillecreme

2 1/2 dl sødmælk

1 vanillestang

35 g sukker

1 1/2 spsk. maizenamel

2 æggeblommer

Varm halvdelen af mælken op i en kasserolle til det lige skal til at koge op. Imens pisker du i en anden skål alle de andre ingredienser sammen. Når mælken i kasserollen når kogepunktet tilsætter du blandingen fra den anden skål og pisker og pisker til blandingen er glat og blank og bliver tyk.  Når cremen er blevet godt tyk tager du det af varmen og hælder det i en skål som du dækker over med film helt så det rører cremen. Det gør at der ikke dannes kondens og cremen ikke danner en hinde. Skal stå på køl i min. 3 timer. Skal det være den lette løsning kan du tage et brev vanillepulver og blande som det står på pakken. Når det så er stivnet vender du det med 11/2 dl pisket flødeskum og 1 tsk. vanillesukker. Det kan også sagtens gå an.

Blåbærmousse

4 dl piskefløde
140 gram sukker
300 gram hindbær eller jordbær
1 tsk citronsaft
6 blade husblas

Kom husblassen i kold vand. Purer blåbær og sukker. Pres vandet fra husblassen og smelt husblassen i citronsaften. Brug et varm vandbad. Rør den smeltede husblas i blåbærpuréen. Kom først en tredjedel af flødeskummen i og vend det i. Når det hele er vendt, i så vend resten af flødeskummen i. Det skal gerne gå hurtigt fra man hælder husblasen over indtil alt flødeskummen er vendt i. For den begynder at stivne med det samme. Men man skal samtidig være forsigtig ikke at piske luften ud af flødeskummet. Skal gerne stå på køl min. 3 timer.

Hindbærmarmelade
Boysenbær-/ eller Blåbær Syltetøj
Marcipan
Chokolade, Flormelis

Først bager du lagkagebundene og laver vanillecreme og blåbærmousse klar til køl. Lagkagebunden deler jeg i 3 dele efter bagning.  Jeg drypper bundene med en hyldeblomstsaft eller sirup af jordbær evt. Med en udstikker laver du cirkler i den ønskede størrelse af alle lagkagebundene. Pensel hver bund med boysenbær-/blåbærsyltetøj. Læg en god klat vanillecreme på hver bund og læg derefter en tsk. hindbærsyltetøj i midten af cremen. Læg næste bund på cremen og sprøjt i en sprøjtepose uden tylle, et godt lag blåbærmousse på bunden. Læg sidste bund på toppen. Nu skal du lave chokoladeglasur til toppen.

150 g chokolade smeltes over vandbad og tilsættes en lille klat smør. I en anden gryde har du 150 g flormelis med 3/4 dl vand som koger op sammen (måske lidt mere eller mindre af hver, men det skal være som en glasur). Når sukkeret er opløst tilsætter du den smeltede chokolade under omrøring og rører det sammen til en blank glasur.

Hæld med en spiseske chokoladeglasur på hver kage og slut af med at rulle 250 g marcipan (æltet med ½ dl flydende glukose og lidt flormelis) meget tyndt ud, og skær en bane der passer til højden af dine kager ud. Hvis det ikke er til at arbejde med kan du tilsætte flormelis på bordpladen. Sæt en marcipankant rundt om hver kage og slut af med at tage pisket flødeskum og sprøjt en kant rundt om kagen øverst.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s