Formula 1 Ferrari Kage

IMG_1132

 

 

IMG_1125 IMG_1129 IMG_1130 IMG_1131 IMG_1133  IMG_1134 IMG_1136

 

Inden jeg kunen kaste mig ud i denne kage, måtte jeg google en masse biler, for det er måske ikke lige det jeg er mest ekspert i. Men jeg synes at denne kage blev godt vellykket. Da det var til en masse børn, som ikke skulle sidde til højbords, valgte jeg at lave en god velsmagende kage, som er nem at spise uden det store tilbehør med gafler, skeer, osv. Jeg bagte en svampet red velvetkage som jeg smurte op med en lækker chokoladeganache.

Jeg bagte to af disse kager, så jeg havde nok at arbejde med.

Red Velvet kage

270 g mel
1 spsk. kakao
1/2 tsk. salt
8 spsk. smør, rumtemperatur
300 g sukker
2 store æg, rumtemperatur
2 spsk. rød frugt/pasta farve
1 tsk. vanilje ekstrakt
2,5 dl kærnemælk, rumtemperatur
2 tsk. hvid eddike
1 tsk. bagepulver

Opvarm ovnen til 180 grader, og gør din form klar. Jeg benyttede to gange firkantede forme, som er 20 x 32 cm.

Sigt mel, kakao og salt i en skål.

Pisk smørret i en røremaskine med rørespaden til det er cremet og blødt. Tilsæt sukker, miks på medium hastighed til det er luftigt (ca. 3 min). Skrab skålen ned ind i mellem, så du får blandet det hele med.
Tilsæt æg et ad gangen og miks. Skrab skålen ned igen og tilsæt farven og vaniljen.
Sæt hastigheden ned til lav, og tilsæt melet ad 3 omgange, skiftevis med kærnemælken. Du skal starte og slutte med mel.
I en lille skål blander du eddike og bagepulver, og tilsætter det til dejen.
Del dejen mellem de 2 forme.
Kagen bages i 25 – 30 minutter, eller indtil en tandstik stukket ned midt i kagen kommer ren ud.
Lad kagen køle i 10 minutter, inden du tager den ud af formen. Brug en kniv til at løsne den i kanten. Køl kagen fuldstændigt på en rist og sæt den så i fryser i 30 minutter.

Chokoladeganache laver jeg altid dagen før, da den skal nå at sætte sig. Til denne kage brugte jeg 1 l piskefløde som varmes op lige til kogepunktet. Tages af varmen og køles af et øjeblik. Imens hakker du 750 g god, mørk chokolade i en skål og hæld nu under omrøring den varme piskefløde over. Røres sammen til det er samlet og sæt skålen på køl med film helt ned til det rører chokoladenblandingen. Dagen efter rører/pisker du det godt sammen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s