Smørrebrød til en dejlig sommerdag

IMG_1256  IMG_1258 IMG_1260

Er der noget bedre end en dejlig frokost på terrassen med dansk smørrebrød? Nej vel? Elsker  simpelt hen tomater og især de nye, danske kartofler på et godt, lunt rugbrød i tykke skiver. Og især det at starte med en god hjememlavet karrysild er jo også dejligt.

IMG_1257

Karrysild

1 1/2 dl cremefraiche 18%

1 dl mayonaise

1-1 1/2 tsk. karrypulver

1/2 tsk. sukker

et drys salt og lidt peber

1 1/2 tsk kapers

1 1/2 skrællet, sprødt æble skåret i tern

1 hårdkogt æg skåret i små stykker

6 gode, store marinerede sildefiletter skåret i mundrette bider

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen, undtaget æg og sild og smag til. Det kan godt være der skal lidt mere i af salt, sukker eller karry. Det er jo en smagssag. Lad dressingen samle sig lidt på køl en halv times tid. Vend til sidst æg og sild i og server med rå løg og evt. lidt revet hårdkogt æggeblomme ovenpå.

Hjemmelavede steget løg

Til maden med de nye kartofler har jeg lavet hjemmelavet stegte løg. Tag dine løgringe og vend dem i hvedemel. Ryst dem ganske let i en sigte og steg dem sprøde i  6 cm. solsikke olie. Skal dryppe godt af på køkkenrulle. Giv gerne et rundhåndet drys salt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s