Hybenrosesukker

IMG_1491      IMG_1500

Du kan nå det endnu… At lave din egen hybenrosesukker, som smager himmelsk på desserter, blande i pandekager og kager. Eller du kan søge i tidligere indlæg og nå¨at lave en skøn rosengelé, som jeg også laver hvert år.

Sukkeret er meget nemt at lave, og noget børn også kan være med til at lave. Jeg laver altid to versioner, så jeg har en fin og en grov udgave af sukkeret. Brug den lyse melis, da brun rørsukker ikke får fremhævet den flotte lyserøde farve fra roserne.

Pluk ca. 1/2 l. hybenroseblade og skyl dem fri for utøj og urenheder. Lad dem ligge et godt stykke tid på godt med køkkenrulle, så de tørrer helt igen. Læg rosenbladene i en blender sammen med 250 g sukker og blend det sammen til en lidt grødagtig masse. Tænd for din ovn på 125 g og hæld nu sukkermassen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ovnen i ca. 30-45 min. til det er helt tørt. Du kan nu vælge blot at knuse det sammen med fingrene, når det er kølet af eller at blende det igen. Det kommer an på den konsistens du ønsker. Opbevares på lufttætte glas.

IMG_1489          IMG_1503

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s