Datoen siger August, men hvad siger vejret……

IMG_2660

 

PÅ sådanne dage, hvor det blæser og regner lidt her og der får jeg helt lyst til at lave efterårsting. Lave kranse, bage igen og spise tungere retter. I dag besluttede jeg mig for at lave to dejlige kager, som er så dejligt nemme at lave og smager af dejligt efterår. Den ene kage har jeg lavet med æbler og den anden med brombær og blåbær, som der er så mange af lige nu i naturen.Det er samme fremgangsmåde og samme dej jeg bruger til begge to. Begge kager er lavet i et stort, ovalt fad som er smurt med et tynd lag smør og givet et drys sukker.

Æblekage med låg

225 g mel

225 g sukker

225 g koldt smør

1 æg

1 tsk. vanillesukker

Kanelsukker:

1 1/2 spsk. sukker

1 1/2 tsk. kanel

Fyld:

4 store JonaGold Æbler (eller anden sød/syrlig sort)

50 g hasselnødder, hakket groft (kan udelades eller du kan bruge andre nøddesorter)

IMG_2661

Bland alle ingredienserne med hænderne til det bliver en ensartet dej, som kan samles til en kugle. Hviler gerne i køleskab 10 min. tid. Vask dine æbler. Jeg bruger lige nu sorten Jonagold, som er skøn syrlig og har sødme i sig også. Skær æblerne i både og vend dem i kanelsukker og læg dem ud på dit bagefad og drys det sidste af kanelsukkeret over. Læg nu din dej over. Du kan vælge enten at lægge små stykker på ad gangen (det gør jeg) eller rulle dejen ud og lægge over. Når al dejen er kommet over frugten og det slutter tæt i kanterne, lægger du et lille pres på med hænderne rundt om på dejen, så dejen lægger sig ned mellem frugten.Bages ved 200 grader i ca. 45 min.

Du gør det samme hvis du vil lave det med bær i stedet for æbler, men udelad kanelsukkeret og brug smuttede, hakkede mandler istedet for hasselnødder. Afhængigt af, hvor søde dine bær er, kan du give et lille drys sukker over i fadet. Jeg har også skal fra en revet limefrugt i. Bages på samme måde som ovenstående.

Serveres med vanilleis, softice, flødeskum eller som jeg gør cremefraiche med 1 stang vanille i. Så kan det kun blive mere efterår, hvis det samme også akkompagneres med varm kakao med flødeskum!

 

IMG_2662    IMG_2658 Brombær-/blåbærkagen smager også dejligt med et drys lakridspulver over.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s