Fantastisk Ketchup!

IMG_0410

Lige nu kan du få masser af billige, lækre tomater og derfor er det så oplagt at lave en ordentligt omgang ketchup. Det smager fantastisk, og er velegnet til næsten alt mad. Jeg bruger det også som krydderi til dressinger og lækkert til fx. guacamole.  Jeg har tidligere lagt en opskrift ud, som var mere krydret. Denne er mere basis, så hvis du synes den er for basis, er den skøn med fx. revet appelsinskræl i, moset banan, og en kanelstang, men smag dig frem. Husk blot når ketchupen køler af smager den anerledes og bliver også tykkere. Jeg har tilsat majsmej (maizenamel) til min blanding denne gang for at tykne den, men det afhænger også lidt af størrelsen på tomaterne.

Hjemmelavet ketchup

1 kg solmodne tomater, store som små

1 1/2 æble, skrællet og skåret i tern uden kernehus

2 løg grove stykker

2 fed hvidløg, hakket groft

120 g rørsukker

3 spsk. brun farin

1 dl æbleeddike

1 knivspids stødte nelliker

2 tsk salt

friskkværnet peber

evt. lidt maizena udrørt i koldt vand

atamon til at skylle glas

Rens tomaterne og fjern “stilken” indeni. Hak tomaterne i kvarte og hæld alle ingredienser i en stor gryde. Lad det småkoge i en time under låg.
Lad det køle lidt af og blend det med en STAVBLENDER til det er helt fint, eller i en blender for tyndere konsistens. det har jeg gjort denne gang, så det gør at mine børn hellere vil soise det. Du kan også lave halvt af hver konsistens.
Kom ketchupen tilbage i en ren gryde og kog op til det er blevet en tykkere konsistens. Tag evt. lidt fra og lad køle af, så du kan se konsistens og smage om den er lige i skabet.
Imens klargør du glas og flasker, som er skoldet og skyllet i atamon evt. Ketchupen kan holde sig på køl uåbnet i ca. 2 måneder og åbnet omkring 2 uger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s