Chokolade, chokolade, chokolade…

IMG_0546

Så må jeg til det igen. Min mellemste søns ynglings cookies. Han ringede hjem fra tur til Thorvaldens Museum i København med skolen, og spurgte om han ikke kunne tage nogle venner med hjem, og om jeg ikke lige ville lave hans “du ved nok-ynglingscookies”. Så hvad gør den søde curlig-mor? Ja, hun skynder sig at bage. Ha, ha, gør det altså ikke lige altid på kommando.

Denne portion er til 12 cookies, så lav gerne dobbeltportion, da de ryger hurtigt, Tro mig!

Varm din ovn op på 175 grader, ikke varmluft.

Triple chocolate cookies

50 g stuetempereret smør

250 god, mørk chokolade

100 g hvid chokolade

100 g hakket, mælkechokolade

170 g muscovadosukker

2 æg

1 tsk. vanillepulver

85 g hvedemel

1/2 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

225 g mørk, hakket chokolade

Kom smør og den mørke chokolade og den hvide chokolade over et vandbad og lad det smelte jævnt. Tag de 2 æg, sukker og vanille og bland det til det er en tyk, cremet masse. Hæld chokoladeblandingen i æggeblandingen og bland det rigtigt godt sammen. I en anden skål tager du alle de andre ingredienser, undtaget den hakkede mælkechokolade, og rør det sammen med chokoladedejen. Rør det godt sammen og rør tilsidst den hakkede mælkechokolade i dejen. Læg nu med en spiseske 6 store dejklatter på en bageplade med bagepapir. De flyder godt ud, så husk god afstand imellem. Bages nu i ca. 12-15 min. De skal lige begynde at skinne på overfladen og lige krakelere, så er de færdige. Hellere for lidt end for meget. Køles af på en bagerist.

Og ja, de faldt i god jord, men har heldigvis lige gemt nogle af dem af vejen, for ellers havde de spist alle, og sikkert fået ondt i maven eller ikke kunne spise aftensmad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s