Svampede marengs eller bare marengs som svampe

IMG_0629

Som du kan se blev jeg lige i legehumør og måtte prøve en ny app til at redigere fotos i. Lidt nyt sjov! Ligesom jeg så også skulle lege lidt med de klassiske marengskys. De er så dejligt nemme at arbejde med, og lave, at det er en ting jeg ofte laver. Så udskifter jeg smag eller farve alt efter, hvad jeg skal bruge dem til.  Da vejret nu officielt er efterår fik jeg så lyst til at kaste mig ud i marengs formet som svampe, og valgte at lave den lyserøde marengs med hindbærsmag. De tog lidt længere tid at lave med de detaljer, men sjovt og helt klart at jeg skal prøve andre typer en anden dag.

Opskriften er til ca. 2 bageplader, ca. 80 stk. svampe. Start med at tænde ovnen på 100 grader og læg bagepapir på dine bageplader.

Marengs

6 past. æggehvider

2 1/4 dl. sukker

Rød pastafarve

Hindbæressens (har købt min i SuperBrugsen)

Pisk æggehviderne godt i en skål og tilsæt lidt efter lidt sukkeret under kraftig omrøring. Piskes i ca. 10 min. til marengsen er helt sej og fast. Del dejen i to skåle og tilsæt frugtfarve efter dit eget ønske samt ca. 1 tsk. hindbæressens, men smag dig til om du vil have mere eller mindre. Hæld den røde marengs i en pose med tyl og begynd at lave “hattene” på bagepapiret. Husk at lave lidt luft mellem, så der er plads til stokkene. Når du har lavet hele posen med den røde marengs tager du den hvide marengs i en pose og klipper et meget lille hul i. Lav nu små prikker på de røde hatte. Og nu tager du så og klipper et lidt større hul i tylleposen og laver stokkene. Husk de lige skal ramme det røde marengs, så når de er bagt de sidder sammen.

Bag dem nu i den forvarmede ovn i 50 min. uden at åbne ovnen. Husk at når de er færdigbagt, at de skal køle af inden de lægges i en lufttæt beholder.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s