Halloween Teboller

IMG_0101

Halloween-teboller (Ca. 15 stk.)

3 dl. mælk
50 g gær
200 g smør
3 spsk. sukker
lidt salt
en knivspids kardemomme
3 æg
ca. 650 g. hvedemel
1 æg til pensling
Pastafarve i orange og grøn
Hæld mælken i en gryde sammen med smørret og lun det ved svag varme til smørret er smeltet- Afkøl blandingen, før den hældes i en skål. Opløs gæren, tilsæt sukker, salt og æg. Tilsæt melet, og ælt dejen, til den er smidig. Tag en klump fra , som svarer til ca. en bolle og en mindre lille klump dej. Farv nu den store klump dej med orange pastafarve og den lille klump dej med grøn pastafarve. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 1 times tid).
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Æltes til ca.15 boller, som du ruller ud lidt falde og nu læger du på midten af dejen to små klumper orange dej og en lille aflang dejklump i grøn til stilken. Se nederst mit foto. Fold nu dejen ind over hinanden ligesom når du laver en fasterlavnsbolle. Pres den lige sammen til en kugle i hånden. Jeg brugte det sidste rest dej til at lave et orange græskar med stilk som du kan se nederst. Sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Efterhæves overdækket et lunt sted ca. ½ time. Pensles og bages v/200 grader i 12-15 min.

 

IMG_0093   IMG_0111

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s