Hjemmelavet pasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elsker simplet hen hjemmelavet pasta og det mætter sjovt nok også meget mere end det jeg køber færdiglavet. Det er jo ikke hver dag jeg lige laver hjemmelavet pasta, men når eg så gør det er det en fryd at spise det, og jeg værdsætter det så meget mere. Det er faktisk også ret nemt, når man går i gang med det. Ved godt at der i mange opskrifter står man ikke behøver en pastamaskine, men jeg tror ikke jeg ville kunne lave det ligeså fint og tyndt uden. Man kan tit få en fin pastamaskine til under 200 kroner, så hold øje med tilbuddene. Denne opskrift er normalt til 4 personer, men jeg vil sige der også er til 6 personer til en hovedret.

Hjemmelavet pasta

350 hvedemel

250 g tipo 00 mel (kan fåes i de fleste supermarkeder)

2 økologiske æg

10 past. æggeblommer

Mel til udrulning

Læg alt melet på bordet i en stor bunke og lav et hul i midten; ligesom et vulkanbjerg. Start med at knække de 2 æg ned i midten og rør dem ganske fint sammen og tilsæt derefter æggeblommerne. Tag lidt mel ind over æggene lidt ad gangen og ælt det nu godt sammen i et godt stykke tid. Det kræver lige lidt knofedt, men det er arbejdet værd, da du får arbejdet gluten struktur i dejen og den ender med at blive elastisk. Nogle gange snyder jeg lidt og smører mine hænder ind i god olivenolie lidt ad gangen, hvis jeg ikke lige kan klare det klistrer sådan. Det skal blive til en lækket silkeagtig dej. Er den for tør synes du, tilsættes lidt mere æggeblomme og er den for klæg tilsætter du lidt mere mel. Lad nu dejen hvile i køleskab i 1/2 til en 1 times tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tag nu dejen ud af køleskabet og del den i 4 lige store stykker. Lav den lidt aflange og flade med hænderne og rul nu første stykke dej gennem maskinen ved tykkeste niveau (mit er 7). Drys lidt mel på for og bagside af dejen nu og kør det så gennem maskinen ved et niveau lavere (niveau 6 på min). Sæt den så 2 niveauer ned (på min maskine til niveau 4) og kør dejen igennem mens du lige drysser med mel. Kør så dejen igennem igen på to niveauer lavere og drys undervejs med mel og til sidst i sidste nvieau. Nu har du et meget langt stykke pasta. Nu kan du så vælge at køre det gennem pastamaskinens muligheder i spaghetti eller lidt bredere. Jeg lavede halvt spaghetti af portionen (2 dej-portioner) og 2 portioner som jeg skar i hånden for bredere stykker. For at lave de brede stykker folder du dejen, med mel på, til en roulade. Skær strimler i den tykkelse du ønsker og rul dem nu forsigtigt ud. Lad dem gerne ligge et par timer og tørre på et rent klæde eller læg dem i en beholder med tætsluttende låg i køleskabet i op til 3-4 dage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand et par minutter. Evt. tag en si og ryst pastaen over vasken inden kogning, så du får noget af melet væk. Når pastaen har kogt al dente (dvs. med lidt bid i endnu) hældes den over i et dørslag og vandet sies fra. Server med det tilbehør du godt kan lide.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne ret er med en sennep-/svampeflødesauce med stegt krondyrfilet på. Garneret med gulerodsstrimler, brøndkarse og friskrevet trøffel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne ret er med smeltet smør med revet parmesan og flagesalt i. Derefter har jeg svine-smovset med friskrevet trøffel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s