Verdens bedste opskrift på pølsehorn.

IMG_0780_2

Ja, intet mindre end verdens bedste pølsehorn. Kender du ikke det man ofte bager pølsehorn,  men de kun lige er gode i det øjeblik de er lune, for derefter at blive tørre og kedelige? Nu er det lykkes mig at bage de mest perfekte pølsehorn jeg til dato har bagt, og de er ligeså fantastiske dagen efter. De tager lidt længere tid at lave, men det er absolut tiden værd. Dejen egner sig også til at lave dem med andet fyld. Har lavet dem også med lidt cheddarost, pesto og chorizopølse i og en anden version med karameliseret æble og hvid chokolade med hindbærglasur. De blev altså ligeså gode.

Alle ingredienser skal altid have stuetemperatur og ovnen skal forvarmes til 37-40 grader til forhævning for det bedste resultat. Jeg ved godt det tager lidt tid, men jeg synes dejen opnår en luftighed, som jeg ikke opnår ved at lade den hæve et lunt sted. Jeg laver dejen på min KitchenAid, men du kan selvfølgelig lave den i hånden eller med en mixer til at begynde med.

Pølsehorn

(Ca. 35 stk.)

4 3/4 dl lunken mælk

50 g gær

75 g sukker

900 g mel

3 æg

25 g smeltet smør

1 tsk. salt

2 æg til pensling

Pølser til fyld

Evt. små stykker ost

Opløs gæren i lunkent mælk. Lad det lige hvile i ca. 5 min. inden du tilføjer 225 g mel og 60 g sukker. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt skålen i ovnen i ca. 20 min. Du kan selvfølgelig også stille skålen et lunt sted i ca. 45 min.

Pisk de 3 æg sammen med resten af sukkeret, det smeltede smør og salt og bland det i dejen. Sæt nu dejkrogen på og tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Jeg tilsætter ca. 200 g ad gangen og ladet det arbejde sig ind i dejen før jeg tilsætter nyt mel. Måske du skal bruge lidt mere eller mindre mel end jeg lige har skrevet. Dejen har fået nok mel, når dejen slipper siderne på røremaskinen.  Eller den er til at ælte uden den klistrer for meget ved æltning. Lad dejen ælte i ca. 15 min. ved lav hastighed. Dæk skålen med film igen og sæt skålen i ovnen i ca. 1 times tid. 2 timer ved stuetemperatur. Det er som tidligere skrevet det hele værd.

IMG_0772_2   IMG_0773

Når dejen er færdighævet dele du dejen i ca. 5 boller. Rul en bolle ud til en cirkel og skær med en pizzaskærer eller kniv 8 lige store trekanter. Læg en pølse og evt. et stykke ost oppe i den bredde ende og fold siderne lidt op over ost og pølse og rul nu ned mod spidsen. Læg hver rulle i en bageplade (form) meget tæt og med spidsen vendt nedad. Lad dem nu hæve igen i ovnen i ca. 20 min., før du tager dem ud og hæver temperaturen i ovnen til 185 grader. Pensl hornene med sammenpisket æg. Giv dem et godt lag. Du kan evt. drysse med sesam, hvis du ønsker det. Bag dem nu i ovnen i ca. 12  min. Nu kan du så nyde de skønneste pølsehorn. Håber du synes de er umagen værd?

Et tip, hvis du laver søde horn med æbler, eller chokolade. Opløs 2 spsk. sukker i 1 spsk. varmt vand og pensl hornen lige når de kommer ud af ovnen med sukkervandet.

IMG_0781_2

Glæd dig for i morgen kommer der en skøn opskrift på hjemmelavede spinatwraps.

IMG_0788

Til slut må jeg jo også lige dele lidt fra min anden passion, nemlig min lyst til at tegne. Jeg elsker at tegne og bruge mange timer på det om aftenen.  mange skriver til mig, hvad jeg benytter til at tegne med, farve med, hvor jeg får idéer osv. Jeg benytter artliners til at tegne med og jeg tegner direkte på markerpapir. Jeg er ikke så god til at tegne op med blyant først for så tænker jeg for meget over det jeg skal tegne og det bliver i mine øjne ikke det rigtige jeg får tegnet. Jeg farvelægger med markere fra bl.a Copics, Stylefile, Run for Cover og twinmarkers. Idéerne er nok fra min verden af blomster, og nogle gange skriver jeg på min facebook, om nogle har nogle idéer. Denne tegning jeg her viser er fra en amerikansk kvinde der sendte mig et foto af hendes kat. Der var mange idéer, men det var en smuk og mystisk kat, som jeg ikke helt kunne slå ud af hovedet. Jeg begyndte med mine blomster, fuglen og kronen og først herefter besluttede jeg mig for at der skulle være denne her kat. Håber du kan lide det jeg laver. Du kan se i menuen i DIY de andre tegninger jeg har lavet.

IMG_0724_2

Her er lidt fra processen:

IMG_0952 IMG_0642 IMG_0963 IMG_0962 IMG_0705 IMG_0706_2 IMG_0709 IMG_0710 IMG_0711_2

66 thoughts on “Verdens bedste opskrift på pølsehorn.

  1. Alle ingredienser skal altid have stuetemperatur og ovnen skal forvarmes til 37-40 grader til forhævning for det bedste resultat.
   Håber du vil synes de er gode. Giv meget gerne en tilbagemelding og god fornøjelse. Hilsen Stinassmag

   Like

 1. Mange tak for den her skønne opskrift. Det er bestemt ikke sidste gang. Dem bliver en fast del af mit bage program😊

  Like

 2. Hej, jeg har også prøvet dine pølsehorn, og de er virkelig verdens bedste 🙂 Så har jeg lige et spørgsmål, Jeg skal bruge dem til barnedåb på søndag, og har rigeligt med kage og lignende fredag/lørdag, så jeg tænkte om jeg kan lave dem i morgen, helt frem til og med sidste hævning og så smide dem i fryseren og tø dem op og bage dem søndag? får jeg så ødelagt alt det gode som de mange hævninger gør?

  Like

  1. Det lyder dejligt med barnedåb. Jeg kender desværre ikke til resultatet, hvis man står står på processen hvis man stopper processen, men hvis det var mig ville jeg bage dem og smide dem i fryseren for blot at Lune dem på søndag i ovnen. Rigtig god barnedåb og håber det bliver godt.

   Like

 3. Mums de ser helt vildt gode ud 🙂 jeg skal lave en masse pølsehorn til en børnefødselsdag om halvanden uge, men kan ikke nå det på selve dagen.

  Hvad tænker du er bedst, at lave dem nu og så fryse ned indtil på dagen (gæsterne kommer kl 9) eller bage dem dagen før om aftenen og så i køleren til dagen efter?

  Like

 4. Mums de ser virkelig gode ud 🙂
  Jeg skal bage en masse pølsehorn til en børnefødselsdag om halvanden uge og har ikke tid til at bage dem på selve dagen.
  Hvad tænker du er bedst, at bage dem nu og så fryse dem ned indtil selve dagen eller bage dem dagen før om aftenen og så putte dem i køleren indtil dagen efter? (Gæsterne kommer kl 9)
  Vh Louise

  Like

 5. Mmmhh mums, simpelthen den bedste pølsehorn jeg nogen sinde har fået.. jeg rullede den med en klat ketchup og mums hvor er de fantastiske gode 🙂

  Like

  1. Hej Mia, ja ikke? De er også vældigt populære herhjemme. Laver dem dog med mindre sukker, afhængigt, hvad jeg bruger dejen til. Prøv også en dag med skinke/ost og pesto. God weekend.
   Hilsen Stinassmag

   Like

 6. Jeg ville gerne proeve denne opskrift, men bor i udlandet og det er ikke til at opdrive frisk gaer her! Kun toer-gaer, altsaa saadan noget pulver i et lille brev. Ved du hvordan jeg kunne bruge det i din opskrift?
  Mvh Mai-Britt

  Like

 7. Jeg lavede disse horn med mit bagehold for voksne handikappede og vi elsker dem. Je havde ikke tid til at lade dem hæve til fulde i opskriften, men de var simpelthen så gode alligevel.
  I dag har min datter fødselsdag og så skal disse pølsehorn serveres til snacks 🤘🏻😊

  Like

  1. Kære Jeannie,
   Tusinde tak for din søde hilsen.Så dejligt at I også har glæde af denne opskrift. Undskyld det noget sene svar, men har holdt en lang sommerferie. Hilsen Stina

   Like

  1. Hej Mona, Jeg er lige kommet hjem fra ferie og ser først nu alle kommentarer. Ved godt det nok er meget for sent, men svaret er helt klart ja! Jeg har brugt dejen til alt snart. Også som kanelsnegle, pizzasnegle, osv. God fornøjelse og god sommer. Hilsen Stina

   Like

 8. Hej Stina

  Jeg står og skal til at rulle pølsehornene og opdager jeg nok ikke lige har nok pølser. Kan jeg lave mini pizzaer? 😁😂

  Like

  1. Hej Mina, ved ikke om det er for sent, men dejen er super til f.eks. Minipizzaer, eller rulle lidt ost indeni og lave ostebrød. Dejen er god til mange ting. Kh stina

   Like

 9. Hej stina!
  Jeg skal lave dem imorgen til
  Min søns 1års fødselsdag, gæsterne kommer kl 13 og skal nå
  Så meget andet inden så ville lave dem
  I aften, hvad er bedst at gøre, lægge dem i en tætlukket pose eller i køleskabet og lune på dagen?

  Like

   1. Hej Simone, da det er pølser, vil jeg anbefale køleskab, men hjemme hos os har jeg dem altså i en pose. Vi er ikke blevet syge, men jeg skal anbefale køleskab. Så valget er lidt dit eget om du vil tage chancen. Men nu ligger de heller ikke så længe hos os, da de bliver spist meget hurtigt. Rigtig god weekend. Hilsen Christina

    Like

 10. De er helt fantastiske, og det var endda uden særlig meget ekstra hævetid – med 4 drenge og en voksen der nærmest stod limet op af ovnlågen ku det bare ikke lade sig gøre 😜
  Tør næsten ikke tænke hvor luftige de kan blive med al hævetiden.
  Tak for god opkrift.
  Vh. Ditte

  Liked by 1 person

  1. Hej Ditte,
   synes heller ikke jeg helt har overdrevet ved at døbe dem verdens bedste pølsehorn. De er og bliver gode og klart den bedste opskrift. Skønt I også sætter pris på et godt pølsehorn. Her er også 3 unger og en sulten mand, så de kan ikke bages for tit. Rigtig dejlig dag til dig, og tak for din kommentar.

   Like

 11. Jeg har nu brugt denne opskrift siden jeg fandt den og vil lave dem til vores bryllup den 1/7 – nu er spørgsmålet så, hvor længe i forvejen jeg kan lave dem uden at skulle fryse dem ned? 😀

  Like

  1. Hej Tatjana, jeg beklager virkeligt meget jeg ikke har svaret, da jeg ikke lige ved, hvorfor jeg ikke får en notifikation, når der er nye beskeder her til mig. Stort tillykke med brylluppet. Håber i havde en dejlig dag. Håber du selv fandt en løsning herpå.

   Like

 12. hvordan er de dagen efter? jeg tænker at bage dem på søndag, men skal først bruge dem mandag, men da se skal bruges på en længere køretur er der ikke mulighed for at lune dem.
  er de så stadig gode? (;

  Like

 13. Hvis man skal bruge tørgær i stedet for frisk, hvordan gør man så mht pølsehorns dejen? Bor nemlig i USA og vi har ikke frisk gær..

  Like

  1. Det bliver svært for mig at svare på, da jeg jo aldrig har prøvet det. Men jeg tænker du gør som du plejer, når du laver en gærdej. Håber det lykkes dig, at du får lavet de skønneste pølsehorn.

   Like

 14. Mums de er vildt gode, jeg skifter osten i selve pølsehornet ud (så der kom revet ost i dejen i stedet 👌🏻)

  Dejen er virkelig god 😋

  Like

  1. Hej Maria,
   Tusinde tak. Synes også selv de er verdens bedste selvom jeg nu erfarer at andre har lagt utallige opskrifter ud efterfølgende på deres verdens bedste pølsehorn. Men disse er al værd også flere dage fremover. Tænker faktisk jeg helt får lyst til at bage dem igen i dag. Ha’ en dejlig dag.

   Like

  1. Undskyld at jeg ikke har fået svaret dig, men jeg har ikke set den notifikation, der er kommer med et spørgsmål. Undskyld men til en anden gang, kan du tage nogle æbler og drysse med kanelsukker og bage dem lidt i ovnen. Lad dem køle lidt af og læg dem i dejen og bage så igen.

   Like

 15. Hej, er lige igang med at lave pølsehorn. Jeg har en ovn som har damp funktion og har hørt det skulle være rigtig godt at bruge lav damp for at bage boller/brød etc, hvad så med dine pølsehorn?
  Kan jeg også bruge det?

  Mvh,
  Weronika

  Like

 16. Slet ikke alt besværet værd. Opskrift fulgt til punkt og prikke. Dagen efter er de lige så kedelige som alle andre pølsehorn.

  Like

 17. Hej Stina,
  Jeg glæder mig vildt til at prøve at bage disse i weekenden! 🙂
  Skal de 900 g mel være hvedemel, eller kan man mixe det med noget grahamsmel eller andet også?

  Like

  1. Du kan godt mikse det med anden type mel. Det bliver de ikke dårligere af. Rigtig god fornøjelse. Jeg bliver helt misundelig over at du skal bage og jeg selv skal på arbejde nu. For dem kunne jeg godt selv spise.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s