Hjemmelavede Tortillas med spinat

IMG_0786_2

Nu er det jo januar og jeg prøvet på at gøre vores familie lidt sundere. Samtidigt skal det også være nemt og hurtigt. Disse wraps er super gode til aftensmad eller til frokost. Børnene elsker det til madpakkerne også. Fyldet kan du selv variere. Denne version er med en græsk salat, kylling og tzatsiki. Om man bruger, laks, tun, kylling, rester af kød fra dagen før er en smagssag. Prøv evt. med rester fra Bolognesesauce med icebergsalat og majs. Eller ruccolasalat, parmaskine, soltørrede tomater, pesto og parmesan. Opskriften giver 12 stk. tortillaer.

IMG_0788

 Spinat wraps/tortillaer

700 g mel

1 1/2 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

4 spsk. solsikkeolie

100 g vasket og renset spinat

1,5 dl. varm mælk

Tag mel, bagepulver og salt og bland det godt sammen med olien til en grynet dej.

IMG_0774_2  Varm mælken og hæld den i blenderen og put den rensede spinat op i blenderen og kør et par minutter til det er godt hakket. Tilføj den grønne mælk i dejen og ælt dejen på et meldrysset bord til den er fast og lækker at røre ved. Lav en kugle og dæk den med husholdningsfilm.

IMG_0775

Lægges på køl i ca. 30 min inden den deles i 12 kugler som hver især gøres helt flade med en kagerulle. De skal være papirtynde. Sæt en stor pande på komfuret ved højeste varme og steg hver tortillawrap i ca. 30 sek. på hver side uden fedtstof. Når de er færdigbagte pakker jeg dem lune ind i husholdningsfilm, så de bevarer deres blødhed. Kan bruges med det samme eller gemmes i køleskab til senere brug.

Jeg har også lavet en version med pinjekerner og flagesalt tilsat i dejen. Du kan tislætte, hvad du synnes. Evt. lidt birkes, hvidløg, krydderurter, majskorn, soltørrede tomater, oliven. Ja, listen er lang og mulighederne mange. Bare se at komme i gang.

 

2 thoughts on “Hjemmelavede Tortillas med spinat

    1. helt almindeligt hvedemel. Kan se det er længe siden du har skrevet. Der er et eller andet galt med mit system ind i mellem, så jeg misser jeres kommentarer. Beklager meget.

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s