Kinessisk stemning og skønt aftensmåltid

IMG_2551_2

Så har vi i familien fået endnu en ynglingsret! Kylling i sticky honning-/chilisauce med ristet sesam. Åhhh, kunne godt spise det mens jeg sidder her og skriver på bloggen. Havde lavet rigeligt synes jeg, men der var til 5 personer i stedet for 6 personer. 5 personer herhjemme er 3 børn og to voksne, hvoraf de to af børnene er store drenge. Hertil fik vi gulerod og agurkestave og ris, da jeg lige var løbet lidt tør for ingredisenser i køleskabet for i dag. Ville klart have lavet en koriander-salat hertil, men det må blive en anden gang.

Sticky Kylling med honning-/chillisauce

(5 pers.)

5 kyllingefiletter

4 spsk. soyasauce

4 spsk. risvinseddike

2 spsk. sesamolie

3 spsk. maizenamel

5 spsk. hvedemel

2 tsk. salt

1/2 tsk. peber

Solsikkeolie til stegning

Sauce

4 spsk. honning

4 spsk. østerssauce

4 spsk. sød chilisauce

5 spsk. ketchup

4 spsk. soyasauce

1,5 dl vand

2 spsk. limesaft

ristede sesamfrø

Skør kyllingefiletterne i tern/mindre stykker. Bland alle ingredienserne sammen i en skål (altså ikke ingredienserne til saucen). Bland det godt sammen og læg kyllingestykkerne heri. I en gryde eller sautepande kommer du godt med olie i. Jeg bruger en sautepande og kommer ca. 1/3 olie i. I en anden gryde rører du alle ingredienserne til saucen sammen, og lader det koge ved svag varme til det er tyknet. Det tager ca. 20 min. Steg kyllingestykkerne ca. 5-6 stykker ad gangen i olien og læg dem på køkkenrulle efter stegning. Når alle stykkerne er stegt lægger du dem i saucen og rører rundt og tilsætter 3/4 af de ristede sesamfrø. Server med et drys koriander og ristet sesam ovenpå.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s