Jeg elsker min Farmand

IMG_2656

Min farmand er den bedste i verden også selv om jeg i dag er en voksen kvinde, vil min far altid være den bedste far i min verden. Derfor var det med stor kærlighed i tankerne til min far, at jeg kreerede denne kage. Jeg har lavet hjertet i portionsforme med en skøn citronspongekage-dej og smurt den op med en creme af lemoncurd sammen med flødeskum.

Citron spongekage

(ca. 12 stk.)

2 æg

225 g sukker

2 tsk. vaniljeessens

1 1/4 dl. mælk (helst sødmælk)

30 g. smør

110 g. mel

1 tsk. bagepulver

Saft og skal fra 1 citron

1 knivspids salt

Start med at piske æggene luftigt. Efter 3-4 minutter tilsættes sukkeret og vaniljeessensen, mens der stadig piskes. Pisk det yderligere i 4-5 minutter, til en luftig og skummende masse. De tørre ingredienser blandes i en anden skål. Sigt de tørre ingredienser op i æggemassen og pisk stille og roligt til det er blandet. Mælk og smør varmes i en gryde, så smøret smelter. Når smøret er smeltet, hældes det i dejen og blandes stille og roligt.

Bages ved 175 grader i ca.20-25 min. Kagen er færdig når den giver efter ved et lille tryk, eller hvis der ikke kommer dej med op, når du stikker i den med en nål el.lign. Lad kagerne køle godt af på en bagerist. Jeg har lavet et blåbærmarmelade, som jeg har sprøjtet lidt af inde i hjerterne. Har blot hældt marmelade op i en frysepose og klippet et hul. Har lavet et lille hul i siden af hvert hjerte og sprøjtet marmeladen i.

Blåbærmarmelade med lakrids

250 g Solbær kommes i en gryde med

2 dl sukker og revet skal fra

1 økologisk limefrugt og

1 spsk. lakridspulver.

Koges op og tilsæt Melatin i efter anvisning.

Smag lige til mht. sødme. Hældes på Atamonrengjorte glas og sættes på køl.

Citroncremen er blot lavet ved at tage en stor portion lemoncurd og blande sammen med flødeskum. Nemt og enkelt. Har pyntet med lavendler og revet skal fra 1 citron.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s