Vandmelon-franskbrød

IMG_2739

Fik i dag lyst til at lege lidt med bagværk. Og det blev så til jeg fik bagt et franskebrød eller det vil sige 2 styk meget store brød! Opskriften bliver kun på 1 styk, men jeg fik lige slået et for stort brød op. Min ovn var nok lige for varm, da jeg lige havde lavet aftensmad heri, så jeg glemte at ovnen lige skulle temperere ned i varmestyrke.

Vandmelon-franskbrød

(1 brød)

35 g økologisk gær

50 g smør

1 1/2 dll lunken mælk

1 1/2 blendet kernefri, vandmelon

1 1/2 chokoladechips eller hakket mørk chokolade

ca. 5 dl hvedemel

4 spsk. sukker

1 tsk. salt

rød og grøn pastafarve

1 1/2 dl rosiner

 

Lun mælk og sIMG_2732mør i en gryde mens du blender vandmelonen. Opløs gær i den lune mælk/smør og tilsæt sukker og salt under omrøring. Tilsæt vandmelonen. Sigt nu lidt efter lidt mel i. Det kan være lidt mere eller mindre. Ælt dejen i ca. 10 minutter. Jeg benytter min køkkenmaskine hertil. Læg husholdningsfilm over og sæt et lunt sted til hævning til dobbelt størelse. Det tager ca. 1 times tid. Når dejen har hævet deler du den op, så du har 3/4, som du blander med rød pastafarve og resten med grøn.

Rul den grønne ud på et meldrysset bord og tilsæt rosiner og chokoladestykker i den røde dej. læg den røde dejklump i midten af den grønne du har udrullet på bordet og pak den røde dej ind i grøn dej. Stil til efterhævning i ca. 30 min. Tænd for ovnen på 175 grader (varmluft) og bag brødet i ca. 30 min. Tages ud af ovnen og køler lidt af på en bagerist.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s