Sommerens issandwich

 

image

Disse issandwich er altid skønne at have i fryseren til en varm sommerdag eller blot til hygge eller gæster. De er super nemme at lave, og børnene kan sagtens være med. Hvis du ikke orker at bage dine egne cookies kan du altså blot købe nogle der er bagt. Kan anbefale Oreos eller Digestive, som lige er dyppet i chokolade evt. Normalt laver jeg selv en is, men jeg havde en dejlig, økologisk vanilleis i fryseren, som jeg tog ud 15 min. før jeg skulle bruge den.

Men vi har selv bagt cookies. Fik ca. 25 stk. cookies, hvilket gav 12 issandwich.

Cookies med hvid chokolade og pekannødder

(ca. 25 stk.)

125 g blødt smør

1 dl. rørsukker

1 æg

90 g hvedemel

30 g hakket, ristede pekannødder eller andre nødder evt. (kan også erstattes af havregryn)

1/2 tsk. vanillepulver

1/2 tsk. bagepulver

100 g hakket, hvid chokolade

et lille nip salt

Rør smør og sukker godt sammen til det er hvidt og rør nu ægget i. Bland nu mel, nødder, vanillepulver, bagepulver og salt i dejen og rør det godt sammen igen. Vend nu den hakkede chokoade i dejen og tril dejen til en rulle, som pakkes ind i husholdningsfilm, og lægges i fryseren i ca. 15 min.

Tænd din ovn på 180 grader og tag rullen ud af fryseren. Læg bagepapir på bagepladen. Skær ca. 1 cm skiver af rullen og læg skiverne på bagepladen. Bages på midterste rille i ca. 10 min. Køles helt af!

 

Blødgør din is før du benytter den til at lægge mellem cookies. Tag de afkølede cookies og læg en stor klat is på halvdelen af cookies. Læg isen helt ud til siderne og læg nu en cookies ovenpå. Tryk dem godt sammen. Skrab evt. overskydene is af siderne. Nu kan du trille din issandwich  evt. krymmel. Dette behøves ikke. Pak dem hver for sig i evt. madpapir eller i husholdningsfilm. Opbevares i fryseren indtil de skal spises. Tag dem ud gerne 10 minutter før, så er de rigtigt lækre.

image

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s