Fingerhapser eclairs med hindbærskum

IMG_4357

Her er en af mine egne favoritter. Jeg elsker, og jeg siger det igen ELSKER alt med vandbakkelse. Jeg tror (ved) at jeg kan spise en hel waleskringle uden besvær (kun med dårlig samvittighed) og elsker fingerhapsere. Så jeg har lavet disse små fingerhapsere, så man kan spise dem i en mundfuld og man må godt spise flere end en. Fyldet kan man selv variere. Disse har jeg lavet med en hindbærsyltetøj, hindbærmousse og glassur.

Eclairs med hindbærmousse

(Ca.30 stk.)

2 dl vand

100 g smør

2 tsk sukker

10 spsk hvedemel

4 sammenpiskede æg (ca. 1 dl)

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten – dejen skal kunne formes til toppe. Jeg benytter en sprøjtepose med tyl til at sætte dejen p en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Hindbærsyltetøj

400 g hindbær, friske eller frosne
200 g lyst rørsukker efter smag
1 vaniljestang

Kom hindbær og sukker i en gryde, bland det godt sammen, og lad det stå en halvtimes tid, til bærrene safter.Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt både korn og stang. Kog marmeladen op, og lad den koge ved mellemsvag varme, til den begynder at tykne. Kom marmeladen på skoldede og eventuelt Atamon- eller spiritusskyllede glas, som lukkes med det samme og stilles mørkt og køligt.

Hindbærskum

3 dl. piskefløde

100 g flormelis

150 hindbær

Pisk fløden til den begynder at tykne og begynd nu at piske piskefløden med sukker og hindbær til det er blødt og cremet og danner fine toppe. Hæld i en sprøjtepose eller i en frostpose og sæt på køl til hindbærskummet skal bruges til eclairs.

Flormelis, vand, spiseligt glimmer og frysetørrede hindbær til pynt

Skær de afkølede eclairs over på langs og læg et lille lag hindbærsyltetøj i bunden. Sprøjt nu hindbærskum i et et godt lag på. Låget dyppes i en lidt tyk glasur, som du laver ved at blande flormelis med varmt vand. Læg låget forsigtigt på hindbærskummet og pynt evt. med spiseligt gulddrys og frysetørrrede hindbær (købt i supermarkedet). Skal spises med det samme, ellers bliver de lidt bløde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s