Will you be my Valentine?

P√• s√łndag er det valentine og det betyder der er masser af k√¶rlighed i luften i form af breve, chokolade, kage og blomster. Sk√łnt!!! Tror at enten s√• hader man de amerikanske dage der sniger sig ind p√•¬†os eller ogs√• g√łr man som mig og g√•r all in! Jeg er ved at forberede dagen i min blomsterbutik, men jeg vil jo ogs√• gerne overraske manden min med lidt til den s√łde tand. S√• har bagt disse hjerter og pyntet dem lidt, s√• de passer til lejligheden. Jeg har brugt silikoneforme, som jeg har k√łbt i Tiger.

image

Valentinhjerter

(ca. 16 stk.)

2 æg

225 g sukker

1 tsk. vaniljeessens

1 1/4 dl. Kærnemælk

25 g. sm√łr

110 g. mel

1 tsk. bagepulver

Knivspids salt

Smeltet sm√łr til at pensle formen

Lyser√łd¬†candymelt eller lidt pink¬†glasur

Start med at piske √¶ggene luftige. Efter 3-4 minutter tils√¶ttes sukkeret og vaniljeessensen, mens der stadig piskes. Pisk det yderligere i 4-5 minutter, til en luftig og skummende masse. De t√łrre ingredienser blandes i en anden sk√•l. Sigt de t√łrre ingredienser op i √¶ggemassen og pisk stille og roligt til det er blandet. Sm√łr varmes i en gryde. N√•r sm√łret er smeltet, h√¶ldes det i dejen og blandes stille og roligt skiftevist med k√¶rnem√¶lken. Pensl formen med smeltet sm√łr og h√¶ld dej i ca. 1/2 fyldt.

Bages ved 175 grader i ca. 12-15 min. Imens kagerne k√łler helt af smeltes Candymelt og kagerne vendes i.¬†Har givet et drys hindb√¶rpulver og skrevet LOVE med pink glasur. De er en super svampede, nemme og karamelagtige disse kager har.

Andre gode ideer fra tidligere kan ogs√• n√¶vnes fl√łdeboller eller sm√•kager med syltet√łj.

IMG_1335
Lyser√łde minifl√łdeboller med hindb√¶rskum. En ren k√¶rlighedserkl√¶ring.

K√¶rlighedsfl√łdeboller

(46 stk.)

Opskriften er fra Summerbird fl√łdeboller, som jeg synes er vildt gode at lave og holder formen uden jeg beh√łver putte dem i k√łleskab, osv.

60 gr vand
150 gr sukker
80 gr glukose sirup
1 1/2 stang vanille
100 gr past. æggehvider
2 små spsk sukker
200 gr marcipan
Candymelt (har k√łbt i Panduro Hobby til 44 kr. pr. pose)

Til Valentineudgaven: ca. 1 spsk. fryset√łrret hindb√¶r samt 1 tsk. hindb√¶ressens. Lidt ekstra fryset√łrret hindb√¶r til drys. Smag selv til undervejs.

Lakids: ca. 3/4 spsk. lakridspulver. Har k√łbt min lakrids i S√łstrene Grene. Evt. spiseligt glimmer til pynt. Smag selv til undervejs.

T√¶nd ovnen p√• 200 grader og g√łr 2 bageplader med bagepapir p√•. Rul marcipanen ud til den har den har en tykkelse p√• ca. 3-4 mm. Stik nu ringe ud med en udstikker (3 cm) eller brug et snapseglas med evt. lidt flormelis p√•, s√• marcipanen ikke sidder fast. Hvis du synes det er sv√¶rt at f√• marcipanen af bordet kan du inden du ruller lige drysse med lidt flormelis. Jeg ruller i sm√• stykker ad gangen og l√łsner marcipanen fra bordet med an kagespartel og vender marcipanen inden jeg stikker ringene ud. S√• er de meget nemme at f√• af bordet. Bag nu bundene i ca. 4 minutters tid. Og lad dem k√łle helt af inden toppen vendes nu i smeltet CandyMelt (22 af hver farve) og s√¶ttes til side.

IMG_1332

Kog vand, sukker, glukose og vanille uden låg til det har en temperatur på 117 grader. Det tog mig ca. 10 minutter at få den rette temperatur.

Pisk √¶ggehviderne n√¶sten stive med 2 spsk sukker. H√¶ld sukkermassen langsomt over i √¶ggehvidemassen mens der bliver pisket. Jeg bruger min KitchenAid, som g√łr at det er super nemt, og hurtigt at lave. Pisk videre i ca. 8 minutter mens massen tyknes. Del nu marengsmassen i tre portioner og tilf√łj de ingredienserne til hindb√¶rskum, lakridsskum. Kom massen i en spr√łjtepose med den √łnskede tyl. Jeg bruger en stor, rund tyl. Hvis din marengs er for varm kan du l√¶gge posen i k√łleskab et √łjeblik, men jeg synes nu den er fin at arbejde med, og skummet holder formen, n√•r jeg spr√łjter skummet p√• marcipanen. Spr√łjt nu en passende m√¶ngde i cirkelm√łnster p√• hver marcipanbund og stil til side p√• bagepapiret.

Smelt nu CandyMelt nover vandbad eller i en chokoladesmelter. Lad det lige k√łle lidt af. Det skal kun lige v√¶re lunkent. Overtr√¶k nu med CandyMelt et par stykker ad gangen og drys med dit pynt p√• fl√łdebollen, inden CandyMelt smelter. N√•r du har overtrukket dem alle, hviler de i ca. en halv times tid, s√• kan de komme i kaged√•ser og opbevares i k√łleskabet til de skal serveres. Tag dem ud et kvarters tid inden du serverer dem. Hvis der er nogle tilbage.
Er de ikke bare yndige disse sm√•kager med bl√łdende hjerter, som jeg har valgt at kalde dem? Det eneste det kr√¶ver er, at du har hjerteforme i 2 st√łrrelser eller runde forme. Kan oftest findes hos Isenkr√¶mmere, S√łstrene Grene eller st√łrre supermarkeder. Har du ingen af disse, stik da formen ud med et lille rundt glas og lad v√¶re med at have et hul i midten. Det er kun for syns skyld og ikke for noget med smagen at g√łre. Du kan ogs√• lave en stor rund og et lille hjerte i midten. Det vil ogs√• se s√łdt ud.

Har haft min datter på 11 år med til at bage disse hjerter. Hun samlede dejen, rullede, stak ud, penslede, dryssede og lagde dem sammen. Vi lavede dem på min KicthenAid, men du kan sagtens lave dem hånden.

IMG_4140

Kærlighedssmåkager

(Ca. 22 stk.)

250 g hvedemel

1/2 tsk. bagepulver

100 blendet havregryn til mel

2 tsk. flormelis

et drys salt

125 koldt sm√łr

50 g sukker

1 1/2 tsk. vanillesukker

1 stort æg

3/4 glas jordb√¶r- eller hindb√¶rsyltet√łj

flormelis til pynt

Pisk sm√łr, flormelis og √¶g til en bl√łd masse. Tils√¶t nu alle de andre ingredienser (ikke syltet√łj) og √¶lt hurtigt til en samlet, bl√łd dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og l√¶g p√• k√łl, gerne 1-2 timer. Jeg havde ikke t√•lmodighed, s√• lagde den 15 min. i fryseren.

G√łr bageplader klar med bagepapir. Varm ovnen til 180 grader. Del dejen op i 6 stykker og rul ud til ca. 3-3,5 mm. Stik nu hjerter ud i midten med den lille hjerteudstikker p√• halvdelen af sm√•kagerne og l√¶g dem p√• bagepladerne.

Bages i ca. 6 min. til de er let gyldne i kanterne. Tages ud og k√łler af. Mens de k√łler af varmer du syltet√łjet langsomt op i en kasserolle.

Sigt flormelis over de hjerter, som skal v√¶re √łverst med hul i midten.

Pensl et godt lag p√• de sm√•kager der skal v√¶re bunden/nederst. L√¶g nu sm√•kagen med flormelis ovenp√• sm√•kagen med syltet√łj. Wupti, s√• er de spiseklar. Kan opbevares et par dage i luftt√¶t beholder.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s