Berlinere

IMG_6907Min mand elsker simpelt hen Berlinere og her til morgen vÄgnede jeg 4 timer tidligere end jeg skulle Äbne butikken, sÄ jeg besluttede at ville overraske min mand og mine 3 bÞrn med lune berlinere fra morgenstunden. BÞrnene er nu startet deres vinterferie og i morgen drager vi til Berlin, sÄ hvad kan vÊre en bedre start en lige smage en bid af rejsemÄlet? Faktisk var de nemme at gÄ til og de hÊvede i mens jeg var i bad og gjorde mig i stand til arbejdsdagen. Ville ogsÄ gerne have lavet en version med bÄde vanillecreme og hindbÊrsyltetÞj i, men jeg kunne fornemme at sÄ ville tiden jo lÞbe fra mig.

Berlinere

(14 stk. mindre/smÄ)
65 g smĂžr
3/4 dl mÊlk
25 g gĂŠr
2 spsk. sukker
2 ĂŠg
275 g mel

1 tsk. vanillesukker

lidt salt

Revet skal af Ăžkologisk citron

Fyld:
hindbĂŠrsyltetĂžj og/eller vanillecreme (valgfrit)
palmin eller olie til kogning
sukker til drys
Lun vand og smelt smÞrret i vandet. Lad blandingen blive hÄndvarm. OplÞs gÊren i vandet, og tilsÊt sukker og Êg. TilsÊt melet lidt efter lidt, og Êlt dejen godt igennem. Jeg har lavet min dej pÄ min KitchenAid, hvor den har stÄet og kÞrt  pÄ hastighed 2 i 8 min. Dejen mÄ gerne klistre en smule. DÊk skÄlen med et viskestykke, og lad dejen hÊve en times tid et lunt sted.

SlĂ„ dejen ned, og rul den ud, sĂ„ den er ca. Âœ cm tyk. Udstik cirkler pĂ„ ca. 6-8 cm i diameter (brug en udstikkerform eller et glas dyppet mel).

Lad dejen hĂŠve igen i Âœ time, inden de koges i varm olie eller palmin. Jeg bruger Palmin som jeg varmer til ca. 170 grader. Tjek evt. om det er varmt nok med en lille klump dej i olien. Kog kagerne i den helt varme olie, Ă©n eller to ad gangen; vend dem rundt et par gange under kogningen, og tag dem op med en hulske. Drys en stor tallerken med sukker, og rul berlinerne godt heri.

HĂŠld syltetĂžj i en tyllepose. Lav et lille hul i hver berliner og sprĂžjt en god klat syltetĂžj i hver. Jeg garanterer at de bragte meget stor lykke herhjemme.

PÄ arbejdet er jeg altsÄ gÄet i forÄrsmode, selvom der faktisk faldt lidt sne i dag, en pyt med det. Jeg elsker mit arbejde med blomster og det at kunne finde pÄ kreative ting hele tiden. Her er lidt stemningsfotos fra i dag.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pÄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s