Berlinere

IMG_6907Min mand elsker simpelt hen Berlinere og her til morgen v√•gnede jeg 4 timer tidligere end jeg skulle √•bne butikken, s√• jeg besluttede at ville overraske min mand og mine 3 b√łrn med lune berlinere fra morgenstunden. B√łrnene er nu startet deres vinterferie og i morgen drager vi til Berlin, s√• hvad kan v√¶re en bedre start en lige smage en bid af rejsem√•let? Faktisk var de nemme at g√• til og de h√¶vede i mens jeg var i bad og gjorde mig i stand til arbejdsdagen. Ville ogs√• gerne have lavet en version med b√•de vanillecreme og hindb√¶rsyltet√łj i, men jeg kunne fornemme at s√• ville tiden jo l√łbe fra mig.

Berlinere

(14 stk. mindre/små)
65 g sm√łr
3/4 dl mælk
25 g gær
2 spsk. sukker
2 æg
275 g mel

1 tsk. vanillesukker

lidt salt

Revet skal af √łkologisk citron

Fyld:
hindb√¶rsyltet√łj og/eller vanillecreme (valgfrit)
palmin eller olie til kogning
sukker til drys
Lun vand¬†og¬†smelt sm√łrret i¬†vandet. Lad blandingen blive h√•ndvarm. Opl√łs g√¶ren i vandet, og tils√¶t sukker og √¶g. Tils√¶t melet lidt efter lidt, og √¶lt dejen godt igennem. Jeg har lavet min dej p√• min KitchenAid, hvor den har st√•et og k√łrt ¬†p√• hastighed 2 i 8 min. Dejen m√• gerne klistre en smule. D√¶k sk√•len med et viskestykke, og lad dejen h√¶ve en times tid et lunt sted.

Sl√• dejen ned, og rul den ud, s√• den er ca. ¬Ĺ cm tyk. Udstik cirkler p√• ca. 6-8¬†cm i diameter (brug en udstikkerform eller et glas dyppet mel).

Lad dejen h√¶ve igen i ¬Ĺ time, inden de koges i varm olie eller palmin. Jeg bruger Palmin som jeg varmer til ca. 170 grader. Tjek evt. om det er varmt nok med en lille klump dej i olien. Kog kagerne i den helt varme olie, √©n eller to ad gangen; vend dem rundt et par gange under kogningen, og tag dem op med en hulske. Drys en stor tallerken med sukker, og rul berlinerne godt heri.

H√¶ld syltet√łj i en tyllepose. Lav et lille hul i hver berliner og spr√łjt en god klat syltet√łj i hver. Jeg garanterer at de bragte meget stor lykke herhjemme.

På arbejdet er jeg altså gået i forårsmode, selvom der faktisk faldt lidt sne i dag, en pyt med det. Jeg elsker mit arbejde med blomster og det at kunne finde på kreative ting hele tiden. Her er lidt stemningsfotos fra i dag.

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s