Donut Holes

image

Donut holes er jo himmeriske mundbider, og jeg kan næsten ikke kun nøjes med én. Sorry! De smager godt både med flormelis drysset over, glaserede eller som jeg har lavet dem her, med smeltet hvid og mørk chokolade over. Du kan også vende dem i smeltet chokolade og drysse krymmel over. Prøv dig frem til, hvad du bedst kan lide.

Donut holes

(ca. 24 stk.)

2 1/2 dl mælk

1 stort æg

265 g hvedemel

2 spsk. sukker

4 1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

60 g smør

ca. 6 dl friture- eller vegetabilsk olie til fritering

Pisk mælk og æg sammen i en lille skål. I en anden skål blander du mel, sukker, bagepulver og salt sammen. Smelt smør ved lav varme. Bland nu mælke-/æggeblandingen sammen med de tørre ingredienser og når de er blandet godt sammen rører du det smeltede smør i dejen. Rør det sammen til en klæg dej, men hvor du stadig kan forme små kugler af dejen. Jeg bruger en isske til at lave kuglenerne med. Du kan også bruge 2 teskeer, men så er det måske ikke så nemt at få helt runde kugler.

Varm olien op i en tykbundet gryde til olien når en temperatur på 180 grader. Form nu en kugle og læg ca. 3-4 stykker i olien ad gangen. Vend dem lidt. De skal koge i ca. 2 min., hvorefter de tages op med en hulske og lægges på fedtsugende papir. Lad dem køle lidt af inden du pynter dem. De udvider sig en del i olien, så husk de ca. bliver dobbeltstørrelse i gryden.

 

 

 

2 thoughts on “Donut Holes

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s