Blomster, bryllup og konfirmationer

IMG_4867Nu nærtmer tiden sig for alle de dejlige fester og jeg kan mærke et pres i blomsterbutikken på folk, der gerne vil have gode råd til blomsterne. Om det er til fødselsdage, konfirmationer eller bryllup. Tag et kig på, hvilken fest du skal have. er det en havefest i mere afslappet omgivelser? Er det  festlokale eller privat? Hvilken type mad? Er det buffet, tallerkenanretninger, osv. Jeg synes det hele spiller en stor rolle, og skaber en helhed, der er med til at festen bliver en succes. Ig når det kommer til bordpynt er der utallige muligheder. Enkelte vaser, kranse, dekorationer i alle former og afskygninger, buketter, osv. Mange af drengekonfirmanderne ønsker ikke det store blomstershow, men selvom de virker uinteresseret og ikke virker til de gider tage stilling til bordpynt, så tro mig! De kan godt lide det ser pænt ud på deres store dag. Har prøvet det to gange nu. Og begge gange har jeg fået pålagt ikke, at det må være “mit fimset blomstershow”! Til den første lavede jeg pynt i store glasvaser med strandsten vi sammen tog på stranden og samlede. Super hyggeligt. Ned i vasen med dem, vand i og en orkidestilk i sammen med lidt græs/siv i hver vase. Vupti. Lige efter drengens ønske. Råt og alligevel super lækkert at se på. På buffeten havde vi en gammel æblekasse pyntet med artiskokker, asparges, kål, hortensia og orkideer. Så var der også hortensia til haven bagefter og orkideer til urtepotterne i stuen. Næste søn lavede jeg naturen på bordet. Farvede glasflasker indvendigt og de stod så med korn i. De blev stilt lidt tilfældigt mellem træbakkerne på bordene. Træbakker blev fyldt op med sukkulenter, krydderurter, chokoladeblomster og Oxalis (lykkekløver) og nu 3 år efter, har jeg stadig glæde af alle de planter i mine krukker i haven. På buffeten (ja, vi fik buffet igen) lavede jeg en kæmpe buket med æblegrene, korn/græsarter og lidt blomster. Du kan også allerede nu bede familie/venner om at samle på glas, både flasker og marmeladeglas, som du kan bruge med lækre stilke blomster i, og i nogle af dem kan man lave dekorationer med samme blomster og sætte bloklys i også. Eller få fat i nogle lækre fade/bakker i porelæn eller zink. Fyld lidt vand i, læg blomsterhoveder i og sæt forskellige størrelser af bloklys i også. der er så mange muligheder.

Du kan også vælge at pynte bordet uden dekorationer. Få fat i eller køb lækre bundter med eucalyptus og læg dem skødesløst på bordet i midten. Sæt små glas, evt. forskellige typer glas med fyrfadslys i (benyt gerne 8 timers fyrfadslys) ned mellem eucalyptusbladene. Læg evt. grønne æbler eller citroner/lime mellem også- det ser så flot ud. Du kan købe lerpotter med krydderurter og lave små manillamærker og sætte på med navnet. Køb krydderurter der passer til maden, så kan gæsterne selv pifte maden op efter smag.

Er det til en boldglad pige elle dreng, kan du købe kunstgræs i din farvehandler, tæppebutik og nogen gange også isenkræmmere. Nu kan du så pynte med små flag og golfbolde. Tennisbolde, minifodbolde, fjerbolde, oa. En meget enkel og hyggelig ide. Evt. kan du også købe nogle billige glasskåle med en lav kant og fylde dem med sten, flydelys og små blomsterhoveder. Et godt medie til ideer er også pinterest. Der er utallige ideer, men ellers tag til din lokale blomsterhandler, som sikkert også har mange gode ideer.

 

UCAM0968

GEFY5109

IMG_5092

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s