Marengskage med et blomstertvist

Er den ikke bare yndig denne kage? Jeg fik bare lyst til at få brugt en masse æg og lave en smuk og nem kage. Nu er jeg jo så heldig at jeg er indehaver af en blomsterbutik, og derfor lige kunne sørge for smukke blomster, som jeg ved ikke er sprøjtet. Du kan købe spiselige blomster i de fleste supermarkeder. Ellers få dem til at tage det hjem til dig. Der findes et stort udvalg af spiselige blomster. Normalt ville jeg nok have lavet en skøn mousse, men det tager simpel hen for lang tid, når det er en impulsbagning jeg har gang i. Så derfor snød jeg lidt med fyldet. Laver du en rigtig mousse, vil den ikke flyde ligeså meget ud, som min gjorde.

IMG_5105

Marengskage (8-10 pers.)

6 past. æggehvider

4 dl sukker

evt. lidt frugtfarve

Æggehviderne piskes skummende og lidt efter lidt hældes sukker i under omrøring. Det skal piskes sammen i ca. 3-5 minutter. Tænd ovnen på 100 grader. Jeg har valgt at tegne en cirkel på bagepapir.. Læg et ekstra lag bagepapir ovenpå og tegn efter, så det er samme størrelse. Jeg farvede marengs i lysegul, men du kan jo lade den være hvid eller en helt anden farve. Hæld marengs i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt marengs ud på bagepapiret i det ønskede mønster. Jeg lavede nogle smutter dutter af marengs i midten af siden af kagen, som jeg lagde lidt spiseligt glimmer på. Dem bruger jeg som pynt ovenpå kagen.

Bages nu i den forvarmede ovn i en times tid, uden at åbne ovnen. Jeg slukker ovnen, når tiden er gået og lader marengs stå til ovnen er afkølet.

Til fyldet har jeg pisket flødeskum og vendt det med en lækker karamelcreme fra Konnerup Chokolade. Det kan være, hvilken som helst flydende karamel eller blot lav en selv. Men min kage skulle gå lidt hurtigt. Jeg lavede også en hvid chokolademouse.

Hvid chokolademousse

5 blade husblas lægges i blød i koldt vand.

2 dl piskefløde

bringes i kog og smelt

350 g hvid chokolade heri under omrøring. Vrid vandet fra husblas og vend det i blandingen og lad det køle af i nogle timer i køleskab.

Hæld chokomousse og karamelcremen i hver deres sprøjtepose og læg nu en dut af hver på den nederste marengskage. Når du er hele vejen rundt lægger du den øverste marengs på og lægger et par dutter af cremen på, så du har noget at hæfte blomsterne på. Jeg har også pyntet med nogle slikkugler og blåbær. Du kan jo pynte, med lige præcist det du gerne vil. Håber den smager dig.

 

IMG_4959.JPG

 

IMG_5065.JPG

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s