Efterårsferiehygge i familiens skød

Ungerne er snart ved at være fløjet fra redden og det kan mærkes, at der er store børn. Ferien kan bruges på sig selv og ikke 24/7 skulle lege og finde på. Men jeg savner det nu også virkeligt meget. Men noget der altid kan få familien samlet er mad og drikke. Det er vores store passion. Så jeg har bagt cookies med min datter og lavet snaps med min mellemste søn, så vi håber den er drikkeklar til jul. Jeg er egentligt ikke selv til snaps, men jeg har lavet en udgave med vodka, så tænker jeg jeg nok skal kunne lide dem. Hvis du vil have en mere klassisk snapseudgave vil jeg anbefale du laver snapsen på en klar Brøndumsnaps evt.

Men først til vores cookies. De tager 5 min at lave og bages i 10. Så det kan da ikke blive nemmere. Du kan også have dem klar i fryseren, og tage dem ud 30 min før de skal bages. Så har du altid cookies friskbagte når lysten er der.

Dene opskrift er til ca. 25 cookies. Begynd med at tænde din ovn på 175 grader. Beklæd bagepladerne med bagepapir. Jeg laver dem på min KitchenAid, så går det super hurtigt.

COOKIES (Ca. 25 stk.)

125 g sukker

140 g brun farin

140 g smør

1 æg

240 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

1 nip flagesalt

1 tsk. vanillesukker

130 g chokoladestykker (jeg har brugt 80 g mælkechokolade og 50 g amber Summerbird chokolade

Pisk smør sammen med sukker og farin. Tilsæt ægget. Bland de tørre ingredienser i en skål. tilsæt melblandingen lidt efter lidt, mens det piskes sammen. Hak nu din chokolade i mindre stykker (men ikke for små), og vend det i cookiedejen. Jeg kan anbefale at lade det køle af i køleskabet, men det orkede vi ikke at vente på og trillede kuglerne med det samme og lagde dem med god afstand på bagepladen. Vi har 9 stykker pr. plade. Bag dem nu i ca. 10 minutter og tag dem ud og køle af på en bagerist. De smaget virkeligt skønt. Min datter ynder at de lige skal dyppes i koldt mælk inden hver bid, men det er en lidt amerikansk måde at spise dem på efter min mening. Hvis du har lyst kan du også blande lidt nødder i dejen sammen med chokoladen.

Så nåede vi så til snapsene. Vi har ikke lavet det før, så det er super spændende. De skal gerne trække i min 2 måneder, så tænker det er perfekt lige til julen. Og det er altså virkelig nemt at gå til. Vi skyllede 2 bakker solbær, som kom i et et stort, skoldet patentglas sammen med 4 stk. stjerneanis. Dernæst har jeg hældt 1,5 l vodka over. Lukket glasset og stilt det mørkt i et skab. Den anden snaps skal blive til en dejlig blommesnaps. Jeg har vasket og skåret 8 modne og smagfulde blommer i både. Tilføjet 1 stilk rosmarin og hældt 1,5 l. vodka over. Den første uge skal du gerne ryste/vende patentglaset 1-2 gange pr. dag.

14 dage inden den skal filtreres har jeg tænkt mig at tilsætte en vanillestang til blommesnapsen. Når de er trukket færdige hældes snapsen gennem et bomuldsklade og på flaskaer, Jo længere tid de trækker des bedre. De kan holde op til ca. 2 år. Men følg med på bloggen, hvordan det går med dem begge. Skal nok holde jer opdateret.

Mange skriver også til mig vedr. min blomsterbutik og jeg kan nu præsentere min helt nye webshop https://christinasblomster.dk/

Vi leverer blomster, delikatesser og brugskunst til hele Storkøbenhavn hver eneste dag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s